• USD  32,53
  • EURO  34,81
  • BORSA  9.735,24
  • ALTIN  2.433,37
SON DAKİKA

Ünlü karikatürist gözaltına alındı

Ünlü karikatürist gözaltına alındı

04 Haziran 2018 14:29

Son dakika haberine göre, ünlü karikatürist Nuri Kurtcebe gözaltına alındı. Kurtcebe'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret iddiasıyla hapis cezasının bulunduğu belirtiliyor.


Karikatürist ve çizgi romancı Nuri Kurtcebe, Yalova’da gözaltına alındı.

Kurtcebe’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle kesinleşmiş hapis cezasının bulunduğu belirtiliyor.


Aydınlık Gazetesi'nde "Ters Köşe" adlı köşesinde günlük karikatürlerini çizmeye devam eden Kurtcebe, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

ÖDÜLLER KAZANMIŞ BİR SANATÇIDIR"

Kendisine fahri ve dolaylı olarak hukuki yardımda bulunan Av. Erdem Akyüz konuyla ilgili olarak bir açıklama yaptı.

Akyüz, “Nuri Kurtcebe, Fethiye 2. Asliye Ceza Mahkemesinin 2017 yılında vermiş olduğu bir karar nedeniyle, hakkında yakalama kararı çıkarılarak dün akşam yakalanmış ve bu gün 4.6.2018 tarihinde Yalova cezaevine konulmuştur. Kararda; 2015 yılının ilk dokuz ayında çizmiş olduğu karikatürlerde Cumhurbaşkanına hakaret suçunu işlediği gerekçesi ile 1 yıl 2 ay 15 gün süre ile hapsedilmesine karar verilmiş, bir üst mahkemeye yapılan itiraz reddedilmiştir” diye belirtti.

Avukat Akyüz sözlerini şöyle sürdürdü:

“Senelerin çizeri olan Kurtcebe’nin; Gırdır, Limon, Gıdıl dergilerinde ve Hürriyet, Milliyet, Cumhuriyet, Aydınlık ve diğer bir çok gazetede karikatürleri yayınlanmıştır. 'Gaddar Davut, Mokok, Maganda' tiplerinin yaratıcısı olan Kurtcebe; Nazım Hikmet’in 'Kuvayi Milliye Destanını' çizgi roman haline getirmiş, Uğur Mumcu anısına 'Vurulduk Ey Halkım Unutma Bizi' resimli eserini çizgi roman olarak çizmiş, birçok ödüller kazanmış bir sanatçıdır.”


"ÜZÜLMEMEK MÜMKÜN DEĞİL"

Maahkeme kararında bazı açıklar ve belirsizlikler bulunduğunu ifade eden Av. Akyüz, “Bütün dünyada kabul edilen yasal bir gerçek olarak, sanatçıların eserlerini özgür bir biçimde sunmaları ve siyasetle uğraşan kişilerin eleştirilere, diğer kişilere nazaran çok daha fazla açık ve mütehammil olmaları gerektiği yolundadır. Kaldıki mahkeme kararında hangi çizim ve ifadenin hakaret teşkil ettiği açık bir şekilde yer almamış ve Kurtcebe’nin, bazı kişilerin kendi sayfasına girerek müdahale etikleri ve kendisine ait


erdoğan, gırgır, nuri kurtcebe, karikaturist
ÖNCEKİ Muharrem İnce'den önemli LGS iddiası SONRAKİ Turizm cennetinde Uber kavgası