• USD  32,59
  • EURO  34,85
  • BORSA  9.668,40
  • ALTIN  2.493,32
SON DAKİKA

Ünlü sanatçıya delirten hastalık teşhisi

Ünlü sanatçıya delirten hastalık teşhisi

10 Nisan 2018 13:17

Türk Sanat Müziği sanatçısı Umut Akyürek'e, ‘delirten hastalık’ veya ‘intihar hastalığı’ olarak da bilinen 'trigeminal nevralji' (ani yüz ağrısı) teşhisi konuldu.



Ses sanatçısı Onur Akay'ın, kendi adını taşıyan internet sitesinde yer alan yazısı şöyle:
"Değerli sanatçı dostum Umut Akyürek, 5 aydır yüz bölgesinde dayanılmaz ağrılar çekiyordu ve kullandığı ilaçlar ise hiç fayda etmiyordu.

Aniden yanağınıza çok şiddetli bir şimşek çakıyor, ağrıdan gözleriniz kararıyor, içiniz çekiliyor. Konuşmaya korkuyor, hatta yemek bile yiyemiyorsunuz. Yüzünüzü yıkadığınızda ve yüzünüz rüzgâra maruz kaldığında sızlıyor ve aylardır evden dışarı çıkamıyorsunuz.

İşte, TRT İstanbul Radyosu’nun en güzel seslerinden, Türk sanat müziğinin ünlü sanatçısı Umut Akyürek, bu şikâyetlerini kimselere belli etmeden 5 aydır şarkı söylüyor. Boş yere diş tedavisi gören ve daha sonra doktor doktor gezen ve çok sayıda ilaç kullanan Umut, sinüzit tedavisi de gördü. Zaten uzmanlar, 'Hastalık çok sık görülmemesi nedeniyle, genellikle diş hekimleri ve diğer hekimler tarafından atlanmakta ve teşhis genellikle nöroloji ya da beyin cerrahi uzmanlarınca konulmaktadır' diyor.

Tahammül edilemeyen bu hastalıkla 5 aydır mücadele eden, ağrılar yüzünden hayata küstüğünü söyleyen Umut Akyürek’e, ‘delirten hastalık’ veya ‘intihar hastalığı’ olarak da bilinen 'trigeminal nevralji' (ani yüz ağrısı) teşhisi konuldu.


intihar, hastalık, umut akyürek, onur akay, delirten hastalık
ÖNCEKİ Polis ve jandarmada yeni uygulama SONRAKİ Gani Müjde Çiftlikbankı film yapıyor