• USD  32,56
  • EURO  34,98
  • BORSA  9.722,09
  • ALTIN  2.428,53
SON DAKİKA

Usta gazeteciye Halk Tv şoku

Usta gazeteciye Halk Tv şoku

07 Ocak 2020 19:08

Baykal ailesinden yeni bir patrona geçen Halk TV'de,Halk Uyanıyor programını yapan usta gazeteci Orhan Uğuroğlu'nun programına son verildi.


Orhan Uğuroğlu bu gelişmeyi çalışma arkadaşlarına sitem barındıran sözlerle şöyle duyurdu:

Değerli Halk TV emekçileri,
Sayın Aslı Baykal’ın daveti üzerine 14 Ekim 2019 tarihinde sabah 07.00 – 07.45 arası başlayan ve tarafımdan hazırlanıp sunulan Orhan Uğuroğlu ile Halk Uyanıyor canlı yayını bildiğimiz gibi daha sonra 24.00 – 00.45 arasına alındı.
Televizyon gazeteciliği anlayışı ile yayınlar öncesi oluşturduğum “yayın akışı” ile rakip kanallarda bulunmayan özel bir programa imza attım.
Yaptığımız birçok özel habere ek olarak 19 Aralık 2019 gecesi, “Sinan Aygün, Mansur Yavaş hakkında cumhuriyet başsavcılığına 20 Aralık Cuma günü suç duyurusunda bulunacak” özel haberim üzerine yaşanan gelişmeleri birlikte takip ettik. Bu haberimle yılın televizyon haberciliği yarışmasına da katılacağım.
Değerli meslektaşlarım,
5 Aralık Pazar gecesi 22.45 tanıtımında Sn. Enver Aysever’in Pazartesi gecesi 23.00’de “Ayrıntılar” programını yapacağını öğrendim.
6 Aralık Pazartesi sabahı akış istediğimde Halk Uyanıyor programının kaldırıldığını öğrendim.
Açıkçası, programın kaldırıldığını Günaydın Gazetesinde mesleğe başladığından bu yana tanıdığım Sn. Sedat Bozkurt’tan öğrenmek isterdim.
Türkiye’nin ilk özel televizyonu olan Star TV’nin 15 yıl Ankara Temsilciliğini yaptım. Gazeteci / Televizyoncu olarak 50 yıllık mesleki hayatımın 25 yılı yönetici olarak geçti. Tek bir meslektaşımı böyle bir uygulama ile karşı karşıya asla bırakmadım ve elbette kırıldım...
Sonuç olarak, Orhan Uğuroğlu ile Halk Uyanıyor programı için özverili şekilde destek veren tüm Halk TV emekçilerine tek tek sonsuz teşekkürlerimi sunarım.
Halk TV’ye yeni yönetimi ile başarılı yayınlar dilerim.
Selam ve sevgilerimle – Orhan Uğuroğlu


ÖNCEKİ HDP’li Turan Mersin’deki sel felaketini anlattı: Yetkililer 3 maymunu oynamakta SONRAKİ Maden ocağına çığ düştü! Ölü ve kayıplar var