• USD  32,32
  • EURO  35,13
  • BORSA  9.054,32
  • ALTIN  2.298,59
SON DAKİKA

Uzmanlar Marmara depremi için tarih verdi

Uzmanlar Marmara depremi için tarih verdi

16 Ağustos 2017 10:56

Deprem uzmanları yıllardır konuşulan olası büyük Marmara depremi için uyardı. Uzmanlar deprem için 2045 tahmininde bulunuyor


Asrın felaketi 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin yarın 18'inci yıldönümü. Resmi rakamlara göre 17 bin 840 kişinin öldüğü depremin yıldönümünde deprem uzmanları  konuştu. 

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan: İstanbul'da büyük bir deprem beklemiyoruz. Yerkabuğu deprem yaratacak gerginlikte değil. Dolayısıyla Marmara gergin değil. Gerilmeyen bir yaydan ok atılmaz. Çalışmalarımız beklenen depremin 2045 yılı dolayında olacağını işaret ediyor.

Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür: 17 Ağustos'un üzerinden 18 yıl geçti ama çok şey yaptık gibi görünse de konutları depreme hazırlayamadık. Bodrum'da yapı bloku iyi bir sınav verdi. Yapı blokunun tüm Türkiye'de depreme hazır olması gerek. Marmara depremini yakın gelecekte bekliyoruz. 2045 yılına da kalmayabilir.

DÜNYA'DA MEYDANA GELEN EN BÜYÜK DEPREMLER!

İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu:Beklenen deprem yakın gelecekte olacak. Birtakım belirtiler var ama belirgin bir tarih vermek yanlış olur. İstanbul'da riskler çok arttı. Yüksek katlı binalar her yerde. Yapı denetimi problemli.


istanbul, marmara, deprem, üniversite, uzman, dnya
ÖNCEKİ Jandarmadan sosyal medya operasyonu SONRAKİ Meteoroloji'den İstanbul için flaş uyarı