• USD  32,43
  • EURO  34,47
  • BORSA  9.679,80
  • ALTIN  2.489,38
SON DAKİKA

Uzmanlardan yağış sonrası önemli uyarı

Uzmanlardan yağış sonrası önemli uyarı

28 Temmuz 2017 09:25

Uzmanlar yağmur suyunun kanalizasyon suyuyla karıştığını belirterek, salgın hastalıklara karşı uyardı. Selin ardından suyla ve gıdayla bulaşan hastalıkların artmasının beklendiği bildirilerek, pis su bulaşmış gıdaların tüketmemeleri uyarısında bulunuldu.


Meteoroloji Genel Müdürlüğü, dün İstanbul'u vuran yağış için bugün de Marmara'daki diğer illerde dikkatli olunmasını önerdi.

Bu sabah saatlerinde Balıkesir, Bursa, Yalova, Kocaeli ve Sakarya'da kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Meteorolojiden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Yurdun kuzeybatı kesimlerinde devam eden gök gürültülü sağanak yağışların bu gece (dün) ve yarın (bugün) sabah saatlerinde Balıkesir, Bursa, Yalova, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde kuvvetli (21-50 mm) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi riski) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

HASTALIK UYARISI

Yağışla kanalizasyonlar yetersiz kalınca cadde ve sokaklar dereye döndü. Vatandaşlar diz boyu pis suda yürümek zorunda kaldı. En şanssızları da mahsur kaldıkları yerlerden yüzerek kurtulmak zorunda olanlardı. Uzmanlar yağmur suyunun kanalizasyon suyuyla karıştığını belirterek, salgın hastalıklara karşı uyardı. Selin ardından suyla ve gıdayla bulaşan hastalıkların artmasının beklendiği bildirilerek, pis su bulaşmış gıdaların tüketmemeleri uyarısında bulunuldu. Yuvaları bozulan fare gibi kemirgenlerin de oluşturduğu sağlık risklerinde artış görülebileceği belirtildi.

PANJUR DELDİ

Yumurta büyüklüğündeki dolu araçlara zarar vermenin dışında binaların dış cephelerine, camlara ve panjurlara da hasar verdi. Bazı binalarda bir yöne bakan tüm camların kırıldığı görüldü. Binaların dış cephe yalıtımları delik deşik oldu. Bazı evlerde de dolu yağışı kapalı panjuru delip cam çatlattı.


yağmur, sel, hastalık, bina, cephe, uzman, kanalizasyon, dolu, panjur
ÖNCEKİ İstanbul'daki yağışlar depremin işareti mi? SONRAKİ Havada büyük panik