• USD  32,50
  • EURO  34,69
  • BORSA  9.693,46
  • ALTIN  2.499,53
SON DAKİKA

WhatsApp için şaşırtıcı iddia

WhatsApp için şaşırtıcı iddia

25 Kasım 2018 10:57

WhatsApp'la ilgili yeni bir iddia gündeme geldi.


Milliyet yazarı Talat Atilla, WhatsApp’la ilgili ilginç bir iddiayı ortaya attı.

 Atilla’nın yazısının bir bölümü şöyle:

“2015 yılında Litvanya’daki bir sunucuya sızan güvenlik güçleri, tarihinin en başarılı operasyonlarından birisini yaparak, FETÖ’nün kullandığı kriptolu haberleşme ağı ByLock’u ortaya çıkarmıştı.

ByLock’tan sonra Falcon, Sinyal, Tictoc, Kakao Talk gibi haberleşme ağları geliştirilse de hepsi tek tek deşifre edildi.

Aldığım özel bilgilere göre, güvenlik güçleri, terör örgütlerinin ortak kullandığı bir kripto haberleşme ağını daha ortaya çıkarmayı başardı.

Terör örgütlerinin, sanal âlemin en popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp’ı, ek bir program yükleyerek özelleştirdiği ve yeni haberleşme ağı olarak kullandığı belirlendi.

Nasıl yakalandılar?

Bazı terör örgütlerinin sıra dışı sessizliğini dikkat çekici bulan güvenlik güçleri, kendi aralarında haberleşmeye hangi yolla devam ettiği noktasına odaklandı.

İlk şüphe, illegal unsurların sosyal medya ve telefonlarda sık sık “WhatsApp’dan konuşalım!” sözleriyle başladı. Daha önce de tanınmış bazı internet uygulamalarının özelleştirildiği tecrübesinden yola çıkılarak yeni sorgulama ve teknik takiple araştırmalar derinleştirildi.”

YAZANIN TAMAMI


whatsapp, milliyet, terör örgütleri, Talat Atilla
ÖNCEKİ Türkeş'in koruması Karlov şüphelisi çıktı SONRAKİ Sıla günler sonra ortaya çıktı