• USD  32,50
  • EURO  34,69
  • BORSA  9.693,46
  • ALTIN  2.499,53
SON DAKİKA

Yandaş Gazete Formülü Buldu: Az Yiyin

Yandaş Gazete Formülü Buldu: Az Yiyin

16 Ağustos 2021 13:44

Türkiye ekonomik sıkıntılarla boğuşurken Işıkçılar cemaatinin yayın organı Türkiye gazetesinde bugün tuhaf bir haber yer aldı.


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Temmuz ayı enflasyon rakamlarını geçen gün açıkladı. TÜİK verilerine göre, Tüketici Fiyat Endeksi Temmuz'da aylık bazda yüzde 1,80 artarken, yıllık bazda yüzde 18,95 oldu. 

Türkiye ekonomik sıkıntılarla boğuşurken, market fiyatları da vatandaşın cebini yakmaya devam ediyor.

Işıkçılar cemaatinin yayın organı Türkiye gazetesinde ise konuyla ilgili olarak bugün tuhaf bir haber yer aldı.

“Mutfakta israfa son” başlıklı haberde önerilen tavsiyeler dikkat çekti. Tavsiyelerde; taneyle alışveriş yapılması gerektiği, yemek servislerinin küçük porsiyonlarında sunulması ve açken alışverişe çıkmamak gibi öneriler yer aldı.

Haberde, “Önceden paketlenmiş belirli miktarlardaki yiyecekleri almak yerine ihtiyacınız kadarını alın. Kiloluk paketlerdense, gerektiğinde taneyle alışveriş yapın” denirken, “Yemek servisi yaparken, küçük porsiyonlar sunun. Bu durum önceden ne kadar yiyebileceğinizi kestiremediğinizde yemeğin tabağınızda kalmasına engel olur. Ayrıca ne kadar yiyeceğinizi de kontrol edebilir ve formunuzu da koruyabilirsiniz” ifadelerine yer verildi.

Haberde ayrıca, “İhtiyacınız olandan fazlasını almamak için, sadece alışveriş listesi hazırlamak ve yanınıza almak yeterli olmuyor. Asıl önemli olan listeye sadık kalmak. Aklınızda bulundurmanız gereken diğer önemli noktalar ise kampanyalara aldanmamak ve açken alışverişe çıkmamak” diye tuhaf öneriler yazıldı.

Odatv.com


ÖNCEKİ Ata Demirer'den Üzücü Haber SONRAKİ Prof. Eryıldız: Afganistandan gelen Türkler Kalkınma ve Bütünlüğe katkı yapar