• USD  32,50
  • EURO  34,69
  • BORSA  9.693,46
  • ALTIN  2.499,53
SON DAKİKA

YAŞ’ta dikkat çeken terfiler

YAŞ’ta dikkat çeken terfiler

03 Ağustos 2017 10:19

Merakla beklenen ve açıklanan YAŞ kararlarıyla terfi eden ve görev süresi uzatılan general ve albaylar arasında dikkat çeken isimler de var


Korgeneral Mehmet Daysal: Daysal, Tümgeneral rütbesiyle Kara Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Başkanı olarak görev yaptığı 2010 yılında, Balyoz davasına esas olan belgelerle ilgili bir rapor hazırlamıştı. Daysal'ın başkanlığındaki 5 kişilik heyet, ‘Balyoz Güvenlik Harekat Planı’ adlı belgenin 'askeri belge olmayıp, ART niyetli kişilerce maksatlı olarak 2007’den sonra hazırlanmış belge' görüşünü bildirmişti. Görev süresi bir yıl uzatıldı. 

Tuğgeneral Celalettin Bacanlı: 28 Şubat soruşturmaları kapsamında tutuklandı. 13 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edildi. Kara Kuvvetleri'ndeki görevine devam etti. Görev süresi bir yıl uzatıldı.

Tümamiral Ahmet İskender Yıldırım:  Kamuoyuna 'Askeri Casusluk' olarak lanse edilen İzmir'deki davada yargılandı. Davadaki diğer bütün subaylar gibi beraat etti. Görev süresi uzatıldı.

Kurmay Albay Yaşar Kadıoğlu: Pilot olan Albay Kadıoğlu 2015'te kendi isteğiyle emekli olmuştu.THY'de pilotluk yapan Kadıoğlu, 15 Temmuz'dan sonra TSK'nın çağrısına uyarak orduya dönmüştü. Tuğgeneralliğe yükseltildi.

Kurmay Albay Yüksel Fidan: O da Kadıoğlu gibi emekli olarak özel sektöre geçmişti. 15 Temmuz'dan sonra görevine döndü. Tuğgeneral oldu.

Albay Oğuz Okuyucu: İzmir'deki 'Askeri Casusluk' davasında yargılanıp beraat etti. Tuğgeneralliğe terfi etti.

Albay Davut Ala: 15 Temmuz darbe girişimi gecesi darbecilere karşı koydu. 10 kurşunla yaralandı. 15 gün yoğun bakımda kaldı. YAŞ'ta Tuğgeneralliğe yükseltildi.

 

 


erdoğan, izmir, Yaş, terfi, albay, davut ala
ÖNCEKİ Merkel'den skandal Türkiye isteği SONRAKİ Interpol’den dünyayı korkutan liste