• USD  32,59
  • EURO  34,85
  • BORSA  9.652,03
  • ALTIN  2.497,35
SON DAKİKA

Yıldırım, Cumhurbaşkanı yardımcısı mı olacak?

Yıldırım, Cumhurbaşkanı yardımcısı mı olacak?

27 Kasım 2018 10:17

Eski CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesi durumunda, aynı zamanda cumhurbaşkanı yardımcısı olacağını savundu.


Eski CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Binali Yıldırım'ın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı seçilmesi durumunda 'özel protokol' uygulanacağını iddia etti.

Öte yandan Yıldırım'ın adaylığının, tenzili rütbe sorununun aşılması durumunda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yurtdışı gezisinden dönüşünden sonra açıklanacağı belirtiliyor. 

Barış Yarkadaş, kişisel Twitter hesabında Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlere dair birtakım iddialar ileri sürdü.

"AK Parti kurmayları, Binali Yıldırım'a seçimi kazanması halinde 'özel protokol uygulamayı' ve Yıldırım'ı 'Cumhurbaşkanı Yardımcısı' yapmayı düşünüyor" diyen Yarkadaş, şöyle devam etti.

"Binali Yıldırım ise Berat Albayrak'a yakınlığıyla bilinen AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak ile çalışmak istemediğini söylüyor.


​Yarkadaş, devamında Binali Yıldırım'ın İBB Başkanlığı'na aday olmak istemediğini, bu göreve gelmesi durumunda Vali ve İçişleri Bakanı'na bağlı olacağını ve bunu tenzili rütbe olarak gördüğünü söylediğini iddia etti.


akp, binali yıldırım, barış yarkadaş, cumhurbaşkanı yardımcısı
ÖNCEKİ Meral Akşener'in Ankara ısrarı SONRAKİ İlhan Kesici ismi tartışma yarattı