• USD  32,32
  • EURO  35,06
  • BORSA  9.079,97
  • ALTIN  2.308,86
SON DAKİKA

Yıldız Kenter Tiyatrosuna AKP engeli

Yıldız Kenter Tiyatrosuna AKP engeli

17 Temmuz 2020 13:49

Şişli’deki Yıldız Kenter Tiyatrosu’nun Şehir Tiyatroları bünyesinde faaliyetlerini sürdürmesi için İBB tarafından satın alınması amacıyla hazırlanan komisyon raporu, İBB Meclisi’nde AKP-MHP grubu tarafından son anda geri çekildi


Tiyatronun duayen isimlerinden Yıldız Kenter ve kardeşi Müşfik Kenter tarafından 1968'de kurulan Kenter Tiyatrosu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınmak istendi. Konuya ilişkin Büyükşehir Belediye meclisine sunulan teklif, komisyonda kabul edildi, daha sonra genel kurulda AKP grubu tarafından onaylanmadı.

Müşfik Kenter'in eşi Kadriye Kenter, sosyal medyada dolaşan 'Kenter Tiyatrosu İBB tarafından satın alındı' haberlerinin doğru olmadığını belirterek, böyle bir durumun olmadığını iletti.




Tiyatrocu Nedim Saban, haberi sosyal medya hesabından, "Güne muhteşem bir haberle başlayalım. Ekrem İmamoğlu, Yıldız Kenter’in cenazesinde verdiği sözü tuttu ve İstanbul’un en önemli tarihi kazanımlarından biri olan Kenter Tiyatrosu İBB tarafından satın alındı. Bir hazineye sahip çıkılmış oldu, tiyatrosever olarak minnettarım" sözleriyle duyurmuştu.

Ancak daha sonra İBB'nin bu satın almayı yapamadığı açıklandı. Zira AKP grubu genel kurulda ret oyu verdi.


ÖNCEKİ Demirtaş'tan seçimlerde yandaş baro uyarısı SONRAKİ Google’dan komplo teorilerine ceza