• USD  32,50
  • EURO  34,69
  • BORSA  9.693,46
  • ALTIN  2.499,53
SON DAKİKA

Yılmaz Özdil’den çarpıcı Soma Eleştirisi: İşçi başına 6 gün...

Yılmaz Özdil’den çarpıcı Soma  Eleştirisi: İşçi başına 6 gün...

17 Haziran 2021 10:29

Yılmaz Özdil, Soma’daki maden faciasında verilen yargı kararını sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla eleştirdi.


Manisa'nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014'te meydana gelen ve 301 madencinin hayatını kaybettiği maden faciasının davası Yargıtay 12.'nci Ceza Dairesi'nin Ocak ayında verdiği kararla ile 13 Nisan tarihinde yeniden görülmeye başlanmıştı. Yargılama sonucu Soma Kömürleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan'a “Bilinçli Taksirle Ölüme ve yaralamaya neden olma' suçundan 20 yıl, mühendisler Efkan Kurt ile Adem Ormanoğlu “Bilinçli Taksirle Ölüme ve yaralamaya neden olma' suçundan ise 12 yıl 6 ay ceza verildi.

Sanıklardan yönetim kurulu üyesi Haluk Evinç'e ise beraat kararı verildi. Patron Can Gürkan'a iyi hal indirimi uygulanmadığı öğrenildi. Kurt ve Ormanoğlu daha önceden tutukluluk süreçleri olmadığı için Yargıtay kararı onaylarsa tutuklanacaklar.

“6 GÜN YATTI YIRTTI”

Bu kararı ünlü gazeteci Yılmaz Özdil sosyal medya hesabından örnek vererek açıkladı ve eleştirdi: “İsminde 'adalet' olan partinin yönettiği ülkede Soma kararı: 301 işçi katletti, işçi başına 25 yıl hapsi istendi, işçi başına 6 gün yattı, yırttı!”

 
 


ÖNCEKİ Bakan Soylu, 10 bin dolar alan siyasetçiyi TBMM Başkanı Şentop'a söyledi SONRAKİ Deniz Poyraz 6 kurşun ile öldürülmüş