• USD  32,43
  • EURO  34,44
  • BORSA  9.679,80
  • ALTIN  2.487,83
SON DAKİKA

Youtuber'lara vergi takibi

Youtuber'lara vergi takibi

24 Nisan 2020 15:09

YouTuber'ların vergilendirilmesi mercek altına alındı ve "18 yaşın altında olan bir YouTuber gelir elde ediyorsa gelir vergisi mükellefi olacaktır" denildi.


Koranavirüs salgın günlerinde sanal dünyaya ilgi biraz daha arftınca, Gelir İdaresi Başkanlığı gelir uzmanları İhsan Durlanık ve Naci Yıldırım, YouTuber'ların vergilendirilmesini mercek altına aldı.

Vergi-algı sitesinde yayımlanan, "YouTuber'ların Vergilendirilmesi: Vergi Mükellefi Olmak şart mı?" başlıklı yazıda, vergi mükellefi olmak için herhangi bir yaş sınırının olmadığı kaydedilerek, "18 yaşın altında olan bir YouTuber gelir elde ediyorsa gelir vergisi mükellefi olacaktır" denildi.
Hürriyet gazetesinden Neşe Karanfil'in haberine göre; çalışmada, YouTube üzerinden gelir elde edenlerin en büyük yanılgısının, "Vergi kaydım yok, bir sınır varmış ben o sınırın altında para kazanıyorum, 18 yaşından küçüğüm, her ay para kazanmıyorum, sponsorum vergimi benim yerime ödüyor, mükellef olmayı da düşünmüyorum, Maliye beni nereden bulacak" olduğu belirtilerek, banka hesapları üzerinden tespit yapılabildiği belirtildi.
İSTİSNA SINIRI YOK

Ticari kazançlarda mükellef olmak için herhangi bir istisna sınırının olmadığının hatırlatıldığı çalışmada, "Arızi kazançlar ile ilgili olan 2020 yılı için 40 bin lira sınırının bu şekilde elde edilen gelir ile herhangi bir ilgisi yoktur" denildi.


youtube, istisna
ÖNCEKİ Demirel'in manevi oğlu Korona'ya yenildi SONRAKİ Ensar vakfı yöneticisine kritik görev!