• USD  32,38
  • EURO  35,03
  • BORSA  9.138,22
  • ALTIN  2.326,89
SON DAKİKA

Zelenskiy'den Şok Suçlama: Kreşleri Bile Vuruyorlar

Zelenskiy'den Şok Suçlama: Kreşleri Bile Vuruyorlar

27 Şubat 2022 11:58

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, "İşgalciler canlı olan her şeye karşı savaşıyorlar. Kreşleri, sivil yerleşim yerlerini, ambulansları, askeri nokta olmayan yerleşim yerlerini vuruyorlar" dedi.


Son dakika... Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, "İşgalciler canlı olan her şeye karşı savaşıyorlar. Kreşleri, sivil yerleşim yerlerini, ambulansları, askeri nokta olmayan yerleşim yerlerini vuruyorlar" dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya'nın devam eden saldırılarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

'Dün gece çok acımasızcaydı' diyen Zelenskiy, "İşgalciler canlı olan her şeye karşı savaşıyorlar, ambulanslar dahil" dedi.

Zelenskiy, "Kreşleri, sivil yerleşim yerlerini, ambulansları, askeri nokta olmayan yerleşim yerlerini vuruyorlar" ifadelerini kullandı.

"RUSYA'NIN YAPTIĞI ŞEY İNTİKAM ALMAK"
Zelenskiy, "Rusya'nın yaptığı şey intikam almak. Ukrayna'daki şehirleri daha çok bombalamayı planlıyorlar. Kasten insanlarının canını acıtmayı tercih ediyorlar. Rusya'nın Ukrayna'ya karşı canice davranışları 'soykırım' simgesi. Dünya, Rusya'nın Birlemiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) oy hakkını yok etmeli." dedi.

Rusya'nın müzakere teklifine ilişkin konuşan Zelenskiy, "Rusya, Ukrayna'ya Belarus'tan saldırmasaydı Minsk'te görüşmeler mümkün olabilirdi. Ukrayna'ya saldırılmayan bölgelerde görüşmeye hazırız" dedi.

Zelenskiy, Rusya ile müzakereler için, ülkesine saldırıların yapıldığı Belarus yerine İstanbul, Varşova, Bakü veya Budapeşte'yi önerdi.


ÖNCEKİ Batı Ukrayna'nın beklediği SWIFT kararını aldı SONRAKİ Acun Ilıcalı'nın Hull City'si 6 Maç Sonra Kazandı