• USD  32,58
  • EURO  34,79
  • BORSA  9.693,46
  • ALTIN  2.507,59
SON DAKİKA

Zeytin Dalı harekatında son durumu açıkladı

Zeytin Dalı harekatında son durumu açıkladı

06 Mart 2018 12:05

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti grup toplantısında konuştu. Erdoğan, "Şu ana kadar 700 kilometre karenin üzerindeki bir alan teröristlerden temizlendi ve bizim kontrolümüz altında dedi.


İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları

Afrika seyahatimizde FETÖ’nün ülkemize ne kadar zaman kaybettirdiğini gördük.

Fransa, bize belli noktada akıl vermeye kalkanlar sadece Cezayir’de 5 milyon insanın katlini icra ettiler. İnşallah bu kıta ile ilişkilerimizi her alanda ileriye taşıyarak sürdürmeye kararlıyız. Bize yıllarca kara diye öğretilen Afrika’nın aslında ne kadar renkli aydınlık olduğunu gördükçe, kıtayı sömürenlerin vicdansızlıklarını ahlaksızlıklarını çok daha iyi anlıyoruz. Bu algının Senegal’deki Gore adasında se4mbolleştiği şeklinde eşya gibi alınıp satılan, işe yaramayanların da denize atılarak insanlara zulmü örtme gayretleri olduğu açıktır.

Bu anlayışla ilk fırsatta bu defa Afrika’nın en güneyine ineceğiz. Güneyini kapsayan bir seyahati daha planlıyoruz. Kıtada ayak basmadığımız yer kalana kadar durmayacağız.

Bir süredir güvenlik önceliklerimizin en başında Suriye’deki gelişmeler yer alıyor. Bugün 46’ncı gününe giren Zeytin Dalı harekatında görev alan tüm güvenlik güçlerimize rabbimden muvaffakiyetler diliyorum. Şüphesiz ki sefer bizden zafer Allah’tandır. Şu ana kadar 700 kilometre karenin üzerindeki bir alan teröristlerden temizlendi ve bizim kontrolümüz altında. Etkisiz hale getirilen terörist sayısı son aldığım rakam, 2872. TSK’mız ve Jandarma personelimizden 41 askerimiz ile ÖSO’dan 159 kardeşimiz şehit oldu. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum.


tbmm, erdoğan, afrika, senegal
ÖNCEKİ Taksim'in göbeğinde tecavüz dehşeti SONRAKİ Askere gidiyoruz diye dolandıranlar türedi