• USD  32,36
  • EURO  35,02
  • BORSA  9.079,97
  • ALTIN  2.324,17
SON DAKİKA
Ali Babacan'ın partisinden Kürt açılımı

Müşerref Seçkin muserrefseckin@gmail.com

Ali Babacan'ın partisinden Kürt açılımı

30 Haziran 2019 10:53

Sessiz sedasız parti kuruluş çalışmaları yürüten Babacan ekibinden dikkat çekici Kürt hamlesi. Bir zamanlar Erdoğan'a en yakın isimlerden olan Dengir Mir Fırat ile siyasetin önemli kişilerinden Celal Doğan'a aracı gönderildi.


Ali Babacan'ın başında olduğu yeni parti kuruluşunda ilginç gelişmeler yaşanıyor.

Babacan ekibinden bir kişi Bir zamanlar Erdoğan'â çok yakın olan daha sonra da HDP'de siyasete devam eden Dengir Mir Mehmet Fırat'a aracı oldu. Sağlık sorunu yaşadığı belirtilen Fırat'ın görüşmeyi prensipte kabul ettiği ancak süre istediği öğrenildi.

Bir diğer temas da yine güneydoğuda etkin bir isim olan Celal Doğan'la yapıldı. Celal Doğan'ın bu temasa sıcak olduğunu ancak henüz onun da kararını iletmediği öğrenildi.

İYİ Parti'ye de çengel..

Babacan ekibinin hamleleri bunlarla sınırlı değil. Kaynağım, halen vekil olan iki İYİ partiliyle de temasta olduklarını söyledi. Bunlardan birinin İYİ partide mecliste çok üst düzeyde görev yaptıktan sonra sürpriz bir biçimde istifa ettiğini belirterek ipucu verdi.

Bir diğer milletvekilin de Akdeniz'den seçildiğini ve eski bir belediyeci olduğu belirtti. Ben kim olduklarını anladım, ama yazmayayım şimdi..

İYİ Partinin kuruluş döneminde isimleri geçen ancak daha sonra partinin kadrolaşma biçiminden rahatsız olan siyasetçiler için de zemin yoklaması yapılıyor.

Bunlar arasında en dikkat çekici isimler eski AKP'li Ersönmez Yarbay, Mukadder Başeğmez, ANAP kökenliler Yusuf Ekinci ve Beyhan Arslan..