• USD  32,59
  • EURO  34,78
  • BORSA  9.524,59
  • ALTIN  2.506,53
SON DAKİKA
Bahçeli'nin mesajı ne anlama geliyor?

Enis Ersoy enis.ersoy@hotmail.com

Bahçeli'nin mesajı ne anlama geliyor?

10 Mayıs 2020 16:26

Devlet Bahçeli, laf olsun diye siyasi mesaj vermez. Önce "tek başına iktidar" deyip, ardından Cumhur ittifakına bağlılık mesajı verdiyse, bir de arada Berat Albayrak'ı övdüyse, emin olun vardır bir sebebi.


Cumartesi günü Devlet Bahçeli'nin yardımcısı Semih Yalçın'ın attığı twitler, bir anda siyaseti ısıttı. Yalçın, Bahçeli'nin 2011 yılında söylediği "Üç Hilal’in tek başına iktidarı artık bir zorunluluktur" sözlerini hatırlattı.

İyi de ortada seçim yokken, "tek başına iktidar" vurgusu nereden çıkmıştı?

Yardımcısı, böylesine tartışma yaratacak bir mesajı, Bahçeli'den habersiz mi attı?

Sorular yanıt beklerken, önce MHP'den mesajın adresinin sosyal medya trollleri olduğu duyuruldu.  Ardından da bu kez Devlet Bahçeli kendi ağzından bir açıklama yaptı, cumhur ittifakına bağlılık mesajı verdi.

Bahçeli'nin isim vererek Ekonomi Bakanı Berat Albayrak'ı övmesi de metnin en dikkat çeken noktalarından biriydi.

Siyasetini beğenen vardır, beğenmeyen vardır. Ama kimse MHP geleneğinin, siyaseti bilmediğini iddia edemez. Devlet Bahçeli, hiçbir adımını sebepsiz yere atmaz, hiçbir sözünü laf olsun diye söylemez.

Öyleyse MHP neden bir anda böyle bir tartışma başlatıp, bir kaç saat sonra kendi eliyle konuyu kapattı? Gelin biraz fikir jimnastiği yapalım.

Acaba, MHP'li yöneticilerin kulağına, AKP çevrelerinde erken seçimin konuşulduğu söylentileri mi ulaşmıştı?

'Üç hilalin tek başına iktidarı' hatırlatması, Erdoğan'a "olası bir erken seçimde kendi yolumuza gideriz" mesajı mı içeriyordu?

Berat Albayrak'ın övülmesi, "en sıkıntıda olduğunuz alanda bile yanınızda duruyoruz" demek miydi?

Sadece Türkiye'yi değil, dünyayı çok ağır bir ekonomik kriz bekliyor. AKP içinde, kriz ortamında mecbur kalıp seçime gitmenin ağır bedellerinin olacağı, korona ile mücadelede yakalanan başarının erken seçimde avantaj sağlayacağını düşünen isimler var.

Son sözü tabi ki Erdoğan söyleyecek. Normal şartlarda böyle bir riske girmesi de çok mantıklı görünmüyor. Ama siyaset bu, 24 saatte çok şey değişir.

İşte MHP yönetimi de acaba küçük de olsa böyle bir ihtimal görüp, tartışmayı başlamadan bitirme ihtiyacı mı duydu?

Erken seçim, tüpten çıkan macun gibidir, bir kez konuşulmaya başlandı mı gündeme oturur kalır. MHP lideri de buna karşı olduğunu defalarca vurguladı.

Bahçeli, acaba Erdoğan'a "partinizde bu tür söylentilerin konuşulmasına fırsat vermeyin" mesajı mı gönderdi?

MHP yöneticileri yapılan açıklamaların erken seçimle alakalı olmadığını söyledi. Ama siyasette bazen mesajlar çok kapalı anlatımlarla da verilir.

Bu kısa süreli dalgalanmanın da belki çok farklı bir sebebi vardır. İleride ortaya çıkar. Bizimki fikir jimnastiği.

Merhum Alparslan Türkeş az sayıda milletvekili ile ülke yönetmeyi becerebilen bir liderdi. Bugün onun koltuğunda oturan Devlet Bahçeli'nin mesajlarına da her zaman ayrı bir gözle bakmakta fayda var. Konu erken seçim miydi bilinmez ama emin olun, o sözler boşuna söylenmemiştir.

 twitter/enisersoy35