• USD  32,53
  • EURO  34,93
  • BORSA  9.722,09
  • ALTIN  2.425,47
SON DAKİKA
Belediye Başkanı mı olmak istiyorsun?

Müşerref Seçkin muserrefseckin@gmail.com

Belediye Başkanı mı olmak istiyorsun?

12 Aralık 2017 09:42

Hükümetin CHP'li belediyelerine olan baskısıyla gerilen Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu bu kez de Belediye Başkanı olmak isteyen milletvekilleri bunalttı.


Yıllardır meclis muhabirliği yaparım. Halkın oylarıyla seçilerek Atatürk'ün kurduğu yüce mecliste milletin vekilliğini yapanların bu anlamlı görevi bırakıp belediye başkanı olmak istemelerine şaşırmışımdır.

Ama ne var ki, bir ili bütünüyle yönetmenin gücü ile vekillerinden biri olmak elbette farklı. Makam, araç,kadro vesaire gibi imkanlar da farklı.Yoksa maaşları daha düşük belediye başkanlarının  milletvekillerinden.

Neyse konumuza dönelim. Bir süredir milletvekillerinden bazıları seçildikleri illerden belediye başkanı olmak istiyor. Meclis eski başkanvekillerinden Akif Hamzaçebi açıkça bunu dile getirdi ve hatta seçim bürosu kurup çalışmaya başiadı.

Ama bir de el altından çalışanlar var. Niyetleri olan, zemin yoklayan, hattta mevcut başkanı (CHP'li olsa da) eleştirenler var. Bazı iddia edilen isimler de bende var, ama kaynağıma söz verdim şimdilik açıklayamam.

Yani demem o ki bu yazımı merakla okuyanlar arasında eminim onlar da var, ama açıklamayacağım.

Kılıçdaroğlu'nun çok yakınındaki bu kaynağımın aktardığına göre, halen milletvekili olan isimlerden bazıları için, "onlar da seçimlerde belediye başkanı olmak istiyorlar" şeklindeki bir konuşmada, Genel Başkan aynen, "Tamam onlar da belediye başkanımız olmayan yerlerden aday olsunlar. Mesela Çankırı.." demiş.

CHP'de bu yol, Aydın milletvekili Özlem Çerçioğlu ile açılmıştı. Çerçioğlu vekilken Deniz Baykal tarafından Aydın'da aday yapılmış ve seçilmişti. Belediye başkanı seçilemeyen milletvekili yeniden milletveklliğine dönebiliyor. Yani bir kaybı yok.

O nedenle partiler parlak vekillerini belediye başkanlığını kazanmak için feda edebiliyor. Ama CHP için "garanti" olan yerler.. İstanbul'un bazı ilçeleri, Ege'nin pek çok belediyesinin o kadar çok talibi var ki, abartmış olmayayım, Kılıçdaroğlu o taleplere "evet" dese, ana muhalefet partisi olmayı bile yitirebilir.

Seçime kadar yine de bazı değişiklikler olabilir ama Kemal Bey'in Başkan olmak isteyen vekillerle ilgili son sözü böyle.