• USD  32,52
  • EURO  34,83
  • BORSA  9.693,95
  • ALTIN  2.425,28
SON DAKİKA
CHP'den İYİ Parti'ye ödünç vekil

Müşerref Seçkin muserrefseckin@gmail.com

CHP'den İYİ Parti'ye ödünç vekil

16 Mart 2018 15:10

İYİ Parti engellenilirse CHP ödünç vekil mi verecek ? Başkent kulislerinde şimdi de bunlar konuşuluyor...


Meral Akşener sık sık dillendiriyor. "İYİ Parti'yi seçime sokmayacaklar. Ama biz mutlaka bu seçimlere gireceğiz.."

İYİ partinin 1 Nisan'da yapılacak olan büyük kongre öncesi yoğunlaşan fısıltılar için bir araştırma yaptım.

Bir partinin seçimlere girebilmesi için örgütlenmelerini tamamlaması ve büyük kongresini yapması gerekiyor. Bunun için seçimlerden 6 ay önce yapılmış olması koşulu var.

İşte bu koşulun değiştirilerek 1 yıla çıkarılacağı söyleniyor. Böyle olması halinde İYİ Parti bu koşulu tamamlayamayacağı için , artık çok dilllendirilen Kasım erken seçimlerine giremiyor. Hazırda bir yedek parti, Demokrat Parti var ama bu logoyla seçime girmenin puan kaybı olduğu değerlendiriliyor.

İYİ partililerinin bu karamsar kulislerini CHP'li Anayasa Komisyonu üyesine sordum. AKP'nin seçim kanununda böyle bir değişiklik hazırlığı içinde olduğunu duyduğunu söylüyor. Böyle bir niyeti varsa bir gecede çıkarır kanun değişikliğini böylece İYİ Parti'nin bu koşulu eksik kalır diyor.

Açıklamasını yarı  şaka yarı  ciddi " Onlar da mecliste grup kurarlar. O zaman bu koşula gerek kalmaz diye tamamlıyor. Ama grup kuracak sayıya ulaşamazlar ki soruyorum, " Biz ödünç vekil verip grup kurmasına yardım ederiz. Yeter ki onlar seçime girsin.."yanıtını veriyor...

İYİ parti ile CHP ittifak kurmamış belki ama gönüllerde ittifak olmuş bile. Maksat Erdoğan seçilmesin..