• USD  32,58
  • EURO  34,80
  • BORSA  9.693,46
  • ALTIN  2.510,75
SON DAKİKA
Estonya'nın nüfusu kadar...

Müşerref Seçkin muserrefseckin@gmail.com

Estonya'nın nüfusu kadar...

23 Haziran 2018 15:08

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçim kampanyasından akılda kalanlar...


Bir seçim kampanyası daha sona erdi. Şimdi kalemler, mikrofonlar politikacılar için susacak, vatandaş oyunu verecek ve kendi geleceğini belirleyecek.

Çok kısa sürede hazırlanılan seçim kampanyasının iki başarılı partisi oldu.

Birincisi Muharrem İnce ve CHP..

Yıllardır çok becerikli organizasyon  yapamamakla eleştirilen CHP'ye Muharrem İnce'nin yakın çevresinden destek gelmiş. Organizasyonun başında da uzun yıllar  danışmanı olan bir isim var. İnce'nin yıldızının yıllar içinde parlamasında büyük emeği olan Mustafa bey . Ortalarda gözükmedi ama tüm kampanyanın yükünü sırtlanmıştı.Başkanlık seçimi ve milletvekilliği için olan kampanyalar arasındaki senkronizenin mimarlarının kim olduğunu öğrenemedim ama o da çok başarılıydı. Sadece Ankara'da ilçe mitingleri sırasında sanıyorum CHP örgütleri arasındaki bir çekişmeden kaynaklanan bir sorun dikkatimi çekti. Ama büyük Ankara mitinginde herşey yoluna girmişti.

 İstanbul'da yapılan 5 milyonluk son mitingte, akredite olan 550 yerli ve yabancı gazeteci arasında hiçbir sorun yaşanmadı. CHP kampanyalarında alışık olduğumuz karışıklık ve düzensizlik  yok gibiydi.

Demek ki oluyormuş..

Türkiye'deki seçimleri izlemek için geldiği söylenen Estonya devlet muhabirinin bile şaşkınlığını " burada Estonya'nın nüfusu kadar insan var" sözleriyle ifade ettiği konuşuldu. Ama o muhabir önce  bir türlü bulunamadı..Trollerin şakası sanıldı önce. Kısa sürede İletişim sorumlusu Tuncay bey o muhabiri buldu..

İkinci başarılı kampanya da imaj değişikliği ile Türkiye'yi şaşırtan Saadet Partisi oldu. O bildik  Milli Görüşçülerin arasında parlak gençler, İslamcı değerleri bırakmadan çağdaş bakışlı partililer çoğalmış Saadet Partisinde. Milletvekili adaylarının reklam filmi çektiği, 80 yaşındaki lider Temel Karamollaoğlu'nun enerjisi ve bağnazlıktan uzak yeni yaklaşımı oldukça dikkat çekti.Gençleri yakalamak isteyen kampanyayı da yine Milli Görüşçü ama modern gönüllü gençler yürüttü...

AK Parti'yi dışarıdan izleyebildim. Eski başarılı kampanyaları yok artık. Tekrara düşen sloganlarla, kampanya sanki kendi haline bırakılmış gibiydi.

İYİ Parti ve MHP ise kampanyalarda başarısızlardı. Ne sosyal medyayı kullanabildiler. Ne de medya kampanyasını iyi yönetebildiler. İYİ Parti nin karşısına mitinglerde engeller çıkartıldı ama bu konuda da Meral Akşener yalnız bırakılmış gözüktü.

HDP'nin başkan adayı Selahattin Demirtaş , tutukevinden yürütmeye çalıştığı seçim kampanyasında sesini az da duyursa yine de çok  etkili oldu.

Özetle seçim kampanyasında görüntü böyle ..25 Haziran'da sonuç nasıl olacak bekleyeceğiz artık..