• USD  32,50
  • EURO  34,77
  • BORSA  9.524,59
  • ALTIN  2.488,56
SON DAKİKA
FETÖ ve PKK desteğini çekerse…

Necmi Hatipoğlu nhatipoglu55@gmail.com

FETÖ ve PKK desteğini çekerse…

22 Haziran 2019 16:28

1987’den beri oy kullanan bir vatandaş olarak, hiçbir yerel seçimde böylesine karmaşık bir durum yaşamadım, görmedim, desem yeridir sanırım.Sapla saman, elmayla armut, milli ile gayrimilli birbirine karıştı iyice!


Millet ittifakına resmen dahil olmasalar da, her hangi bir metne imza atmamış olsalar da, 31 Mart için zımni bir anlaşma vardı HDP ile CHP arasında

HDP Yöneticileri yaptıkları konuşmalarda 31 Mart Yerel Seçimlerinde İstanbul’da Millet İttifakının adayını destekleyeceklerini açıkça beyan etmişlerdi hatırlarsanız…

Aynı durum, örgüt yöneticilerinin 31 Mart öncesi  yaptığı açıklamalarından biliyoruz ki FETÖ için de geçerliydi.

Fetö’nün medya sorumlusu Emre Uslu ABD’den yaptığı sosyal medya yayınlarında Cemaatin oyu en az Kürtler kadar stratejik olmuştur. Yani Kürtlerin ve cemaatin desteği olmasa Ekrem İmamoğlu bugün gündem bile olmayacaktı diyordu seçimden hemen sonra.

Bir yanda HDPKK, diğer yanda FETÖ desteğiyle girilen 31 Mart seçimlerinde İmamoğlu tartışmalı bir zafer elde etmiş, aradaki fark çok az olunca yapılan itirazlar işe yaramış ve 23 Haziran’da İBB seçimlerinin yenilenmesine karar verilmişti.

Bazılarınızın iyi de Cumhur İttifakı da umudunu İmralı’ya bağlamadı mı? dediğini duyar gibiyim!

Haklısınız, 1987’den beri oy kullanan bir vatandaş olarak, hiçbir yerel seçimde böylesine karmaşık bir durum yaşamadım, görmedim, desem yeridir sanırım.

Sapla saman, elmayla armut, milli ile gayrimilli birbirine karıştı iyice!

Munzur Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olan Sosyolog Doçent Doktor Ali Kemal Özcan, 2010 yılında devlete başvurup Öcalan ile görüşme isteğini iletmiş. Aradan 9 yıl geçiyor ve ne hikmetse tam da seçim arifesinde Özcan’a Öcalan’la görüşmesi için izin çıkıyor.

Uzun uzun görüşmüşler geçen hafta Öcalan’la, yanlarında devlet görevlileri de varmış hatta. Öcalan bu zamana kadar 50 bin kişinin ölümünden sorumlu bir isyan figürüydü diyen Özcan, “Türkiye’de bir damla kanın bile akması çok çok fazla ve vebal sebebi. Ben geçmişte ölüm ve öldürmenin lideri oldum. Şimdi yaşayıp yaşatmanın lideri olacağım. Tarihe karşı sorumluluklarımız var, bu vatan bizimdir” sözlerinin dikkate alınmasını istediği Öcalan’ın yerli ve milli bir şahsiyet olduğunu öne sürüyordu!

Hey hat, ne günlere geldi memleket? Yerli ve milli olmak Öcalan’a kaldı!

Fakat bu görüşmenin bu boyutunun yanında bir başka önemli boyutu daha vardı. O da HDP’nin İmamoğlu’na verdiği destek!

Öcalan bu görüşmede, hiçbir siyasi yapının payandası olunmaması gerektiğini, HDP’nin taraf olmak yerine tarafsızlığı seçmesinin doğru olacağının altını çiziyordu.

Bu durumda HDP tavanında ve tabanında ciddi ağırlığı olduğunu bildiğimiz PKK’nın kurucu lideri teröristbaşı, açıkça söylemese de HDP’lilere İmamoğlu’nu desteklemeyin mesajı veriyordu!

Diğer yandan Emre Uslu da geçen gün sosyal medya üzerinden buna benzer bir mesaj yayınlayarak “Bu CHP’ye oy vermek zorunda değilsiniz ey cemaat mensubu insanlar. Bana Terörist Diyene Oy yok deyin, seçimi boykot edin. Hiç olmazsa vicdanınız rahat eder. Bu kafa Ehven-i şer filan değil, bildiğin Ehli Şer kafasıdır” diyordu…

Bu iki figürün beyanatları işe yarar, tabanları desteği çekerse, 23 Haziran’da İmamoğlu’nun işe sahiden zora girer kanaatimce.

Hele bir de, geçen seçim oy kullanıp memleketine gidenlerin Ak Parti tarafından seçim günü oy kullanmak üzere memleketlerinden alınıp İstanbul’a getireceklerini, ardından da tekrar memleketlerine gönderileceklerini göz önüne alırsak, İmamoğlu’nun 31 Mart’ta hiçbir şey olmamış olsa bile rakibine attığı 29 binlik oy farkı, bir anda rakibinin lehine yüz bine çıkabilir.

Tabi bütün bunların bir anlamı olup olmadığını yarın akşam öğreneceğiz.

Keşke iki taraf da bir koltuk uğruna bütün değerlerimizi böyle ayaklar altına almasaydı, kirli ittifaklar kurmasaydı, seçmenin aklını bulandıracak işlere kalkışmasalar ve sade bir kampanya ile kararı seçmenin aklı ve vicdanına bıraksalardı, ama olmadı.

Umarız ve dileriz ki sonuçları itibarıyla 23 Haziran memlekete, huzur, istikrar ve mutluluk getirsin.

Biraz zor ama…