• USD  32,59
  • EURO  34,83
  • BORSA  9.627,42
  • ALTIN  2.496,03
SON DAKİKA
Hataların bedelini ödemek lazım bazen

Müşerref Seçkin muserrefseckin@gmail.com

Hataların bedelini ödemek lazım bazen

25 Ağustos 2019 11:07

Rasim Ozan Kütahyalı'nın o iğrenç sözü, bir buçuk yılda unutuldu zannedildi. Oysa unutulmayacağı hesap edilmeliydi,aynen Güner Ümit'in Alevileri aşağılayan o sözlerinin 25 yıldır unutulmadığı gibi..


Sayfamda gördüğüm bir fotoğraf, olayın nerelere kadar geldiğini gösteriyordu. Beyaz TV'nin toplantı masası. Masanın patron bölümünde oturan Boşnak kökenli, eski milli futbolcu, şimdilerin MHP milletvekili Saffet Sancaklı.. Masanın etrafında Boşnak dernekleri temsilcileri. O fotoğrafa dikkatle bakanlar Saffet Sancaklı'nın yanıbaşında, Beyaz TV sahibi Osman Gökçek. İlşmiş gibi duruşu, oturuşu ve bakışları çok şey anlatıyor.

Günlerce süren protestolar bile belli ki bu kadar etkili olmamış. O masada neler konuşulduğunu az çok biliyorum. Osman Gökçek'i yerin dibine sokacak kadar utandıran neler anlatıldı, burada tekrarlamaya gerek yok.

Bosna'lılara yapılanlar pek çok filme konu oldu. Sayısız kitapta kadın-erkek yaşanan acılar, ölümler, aşağılamalar, tacizler anlatıldı.

Bir Saraybosna seyahatimde, Sırpların tecavüzü sonucu hamile kalan kadınların istemediği çocukların bulunduğu yetimhane ziyaretim olmuştu. Yüzlerce çocuk, tecavüz sonucu dünyaya gelen yüzlerce masum çocuk anneleri tarafından terkedilmişti. Ne kadar büyük acı olmalı ki, anne asla yavrusunu terketmez sözü boşa çıkıyordu.

Boşnaklar o nedenle çok hassas. Kadını erkeği maruz kaldıkları işkencelerin konuşulmasını dahi istemez.

Osman Gökçek'in hangi gerekçeyle Rasim Ozan'a yeniden ekran izni verdiğini bilemeyiz. Ama pişman olduğu da apaçık gözüküyor.

Bazı insanlar hatalarının bedelini öder. Nasıl 25 yıl önce Güner Ümit Alevieri aşağılayan bir söz söyledi ve o günden beri ekranda yok, Rasim Ozan'ı da belki de böyle bir kader bekliyor.