• USD  32,57
  • EURO  34,93
  • BORSA  9.722,09
  • ALTIN  2.426,78
SON DAKİKA
Kılıçdaroğlu Alevilikle İlgili O Tabu'yu Yıkmalı

Müşerref Seçkin muserrefseckin@gmail.com

Kılıçdaroğlu Alevilikle İlgili O Tabu'yu Yıkmalı

22 Mayıs 2022 12:35

TİP'li Ahmet Şık'ın Kılıçdaroğlu'nun adaylığının Alevi olması nedeniyle sıkıntılı olacağına ilişkin görüşü polemik yarattı. Şık özür diledi dilemesine de...


TİP'li Ahmet Şık önemli bir konuyu tartışmaya açtı. Kılıçdaroğlu'nun Alevi olmasının adaylığında sorun yaratabileceğini söyledi. Gazeteci kökenli Şık bir durum tesbiti yaptı ve haklıydı. Şık, 'topluma yayılmış ayrımcılığa ve bundan beslenen siyasetin kutuplaştırma üzerinden yarattığı riske' dikkat çektiğini söyledi.

Neden bu açıklamaya bu kadar tepki gösteriliyor. Biliyoruz ki bu CHP içersinde de konuşuluyor. Kemal beyin liderliğine ve şahsiyetine kimsenin br şey dediği yok. Ama ah o fısır fısır söylenen, Alevi diye oy vermeyenler olur diyenler..

ALEVİ EŞİ OLMAK BİLE YETTİ

Kişisel durumumdan örnek vereyim. 4 yıl bir Aleviyle evli kaldım. Gazeteci olarak bazı kurumlarda daha önce yapılmayan, basın kartımın fotokopisi çekiliyordu. Çünkü basın kartlarında nüfusa kayıtlı olduğun yer yazılıyordu. Benimki de yüzde 99'u alevi olan bir ilçeydi. Daha doğrusu o zamanki eşimin...Ne zaman boşandım ve nüfus kaydım değişti herşey daha bir normalleşti. Yani Alevi olmayan ben bile bunları yaşadım.

Evli olarak kaldığım sürede, ki ailem bile bana soğuk davranmıştı, Alevilerin hiçbir farkı bulunmadığını, ritüellerde ufak tefek farklılıklar olduğunu gördüm.Çorum , Maraş ve Sivas pekçok katliam ne için yapıldı?Bu saçmalık artık bir son bulmalı.

Pek çok konuda kendini feda etmekten çekinmeyen CHP Lideri bütün riskleri göze alarak Aleviyim ne var bunda önce insan olunmalı demeli. Belki siyasi intihar olur diyecekler çıkabilir. Evet bu olabilir. Ama kimlik, din,mezhep üzerinden kutplaşmanın yoluna da dinamit koymuş olacakır.