• USD  32,50
  • EURO  34,69
  • BORSA  9.693,46
  • ALTIN  2.499,53
SON DAKİKA
Komisere Ana Avrat Küfredince...

Müşerref Seçkin muserrefseckin@gmail.com

Komisere Ana Avrat Küfredince...

25 Kasım 2021 15:47

Hasan Fehmi Güneş, saygın ve unutulmaz bir politikacı. Yaşadıkları ciltler dolusu kitap olur ama bir tanesi var ki...


Geçtiğimiz günlerde hayata gözlerini yuman Türk politika hayatının unutulmaz ismi Hasan Fehmi Güneş ile ilgili anlatılacak pek çok şey var. Bu saygın politikacı nezaketi ile de tanınıyor aslında. Yakın dostlarından Prof. Semih Eryıldız kendisiiyle paylaştığı ilginç bir anıyı nakletti. 

12 Eylül sonrası, pek çok siyasi kişilk gibi Hasan Fehmi Güneş'in de telefonları dinleniyor. Güneş eski İçişleri bakanı olduğu için gelen hafifçe bir tık sesinden dinlendiğini anlıyor. Konuşmaya başlarken, '' Beni dinleyenin anasını avradını sinkaf'' cümlesiyle başlıyor. Her konuşmada  önceliği '' dinleyene sinkaf'' diyerek veriyor konuşmasına öyle devam ediyor.

Günler böyle giderken eski bakanın Etlik semtindeki evinin kapısı çalınıyor. Kapıda gencecik bir komiser.'' Efendim, sizi dinleyen benim. Ben Akadamiyi birincilkle bitirdim, diplomamı da siz verdiniz. Bana sizi dinleme görevini verdiler, yapmaya mecburum. Lütfen küfretmeyin Çok zoruma gidiyor..''diyor.  Hasan Fehmi Güneş şaşırıyor biraz da üzülüyor ve peki diyor.

Güneş bir sonraki telefon görüşmesinde de tık sesi duyulunca yine başlıyor sinkaflı küfürlere ama bu kez ekliyor ''Beni dinleyen hariç,, bu küfürler ona bu emri verenlere''

Acaba dinleme emri verenler de vazgeçti mi dinlemekten bilinmez ama bu renkli bakana Rahmet diliyoruz.