• USD  32,54
  • EURO  34,88
  • BORSA  9.716,70
  • ALTIN  2.425,79
SON DAKİKA
Mesut Yılmaz ve Çikolata sufle...

Müşerref Seçkin muserrefseckin@gmail.com

Mesut Yılmaz ve Çikolata sufle...

30 Ekim 2020 14:11

Hayatını kaybeden eski Başbakan ve Deneyimli politikacı Mesut Yılmaz, siyasette nasıl sivrildi. Renkli bir gazetecilik anısı..


Yıl 1985. Yani tam 35 sene önce. Turgut Özal güçlü bir iktidarı yönetiyor, Partisi ANAP içerisindeki politikacılar bu büyük zafer sarhoşluğunu atmışlar güç kazanma savaşına girmişler. Milliyetçiler,muhafazakarlar, liberaller ciddi bir yarış içindeler ve partide güç kazanmak için mücadele ediyorlar.

Nisan ayındaki kongre gününde, ANAP'ın tanıtımcısı Erkal Zenger kongreyi izleyen gazetecilerin arasında bir iddia düzenledi. Turgut Özal'dan sonra en fazla oyu kim alacak? Bilen gazeteci de en fazla oyu alan kişiyle yemeğe gidecek. Zenger'in (hala sakladığım) o kağıdında gazeteciler o dönem çok popüler olan Mustafa Taşar, Veysel Atasoy, Mehmet Keçeciler isimlerini sırlalamışlar. Ben ise Mesut Yılmaz dedim. Biraz dudak büküldü bu isme çünkü yapısı itibariyle Yılmaz manşetlere pek çıkmıyordu.

Sonuç büyük sürpriz yarattı. Bine yakın oy aldı Mesut Yılmaz. Tek bilen ben olmuştum. Mutluydum tabi.

Erkal Zenger yine de tüm arkadaşları davet ettiği bir yemekte biraraya getirdi bizi. Ama yemek tam bir adet yerini bulsun yemeği gibi hızla geçiyordu ve haber çıkarabilecek kadar konuşmuyordu da Mesut Bey. 

En fazla oyu alacağını bildiğini söyledi ama benim bunu nasıl tahmin ettiğimi ise merak etmedi.

Tatlı istendiğinde de hamlemi yaptım, onur konuklarından biri ben olduğum için çikolata sufle istedim. Ancak yarım saatte hazırlandığını biliyordum ve bir yarım saat daha kazanıp konuşturmayı umuyordum bu ketum politikacıyı.

''Niye bu tatlıyı istediğini anladım ama daha fazla konuşmayacağım. Tatlımızı yiyelim, gidelim..

Güle güle Mesut Bey..