• USD  32,37
  • EURO  35,01
  • BORSA  9.098,90
  • ALTIN  2.326,06
SON DAKİKA
Müebbet hapis korkusu mu ?

Müşerref Seçkin muserrefseckin@gmail.com

Müebbet hapis korkusu mu ?

23 Mart 2018 10:37

Doğan grubunun bir anda medyasını elden çıkartması "yılın satışı" oldu. El değiştirme gerekçeleri konuşurken 28 Şubat soruşturması ne olacak soruları da ortaya atıldı.


Hapis cezası ihtimali herkesi korkutur. Ben bile şahsen açılan davaların hapis cezasıyla sonuçlanmasından korktuğum için aktif medyadan biraz uzak tuttum kendimi. Bütün medyasını bir kalemde satan Aydın Doğan, ki o 81 yaşında, korkmuş, çok mu ? Onun kaybedecek çok şeyi var.

Aydın Doğan'ın geçen yıl bir çırpıda kapının önüne koyduğu başarılı yargı muhabiri Nurettin Kurt hatırlatıyor ..

"Aydın Doğan ve dönemin yöneticileri hakkın da, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yaklaşık 6 yıl önce başlattığı ve tepesinde “demokles kılıcı” gibi duran 28 Şubat soruşturmasına, “TAKİPSİZLİK” kararı verilirse 30 yıllık yargı muhabiri olarak şaşırmam"

28 Şubat soruşturmasının medya ayağı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca sürdürülüyor. Aralarında Aydın Doğan, Dinç Bilgin Erol Aksoy ve Mehmet Ali Yalçındağ'ın bulunduğu medya yöneticileri "darbe" cilik yönüyle araştırılıyor.

Benzer soruşturmalarda bunun karşılığı " müebbet" cezası. Ayrıca malvarlıklarına kayyum ataması da sözkonusu. 

Bu, demoklesin kılıcı sürekli sallanıyordu ve Fetö davasında Nazlı Ilıcak ve Ahmet Altan'a verilen müebbet hapis cezaları sinirleri elbette bozuyordu.

Medya gitti kavga bitti mi şimdi ? Nurettin Kurt haklı mı ? Dosyalar tozlu raflara geri mi dönecek ?

Yoksa Cumhurbaşkanı'nın yakını eski siyasetçinin söylediği gibi " Tayyip bey duygusaldır. O günlerde çektiklerini unutmuyor. Dava açılacak. "

Bakalım kim haklı çıkacak.