• USD  32,50
  • EURO  34,69
  • BORSA  9.693,46
  • ALTIN  2.499,53
SON DAKİKA
Muhalefetin medya arayışları

Müşerref Seçkin muserrefseckin@gmail.com

Muhalefetin medya arayışları

31 Mart 2018 13:10

Doğan Medyasının satışı buralarda çok az da olsa sesini duyurabilen muhalefeti yeni arayışlara yöneltti.


Doğan medya grubunun el değiştirmesi muhalefeti yeni arayışlara itti.

Muhalefet, özellkle de CHP Hürriyet ,Posta, Knal D ve CNN Türk'te az da olsa yer bulabiliyordu. Şimdi ise sadece medyanın sadece yüzde 10'u kadar yerde sesini duyurma olanağı bulacak.

Bu durum muhalefeti kendi medyanı kendin kur'a yönlendirdi. 

CHP'de bu görevi yeni genel başkan yardımcısı Tuncay Özkan üstlendi. Halk Tv, Tele 1 ve Sözcü 'nin destekleriin seçim sürecinde yeterli olmayacağı ifade edildi. Bunların yanına yeni televizyon ve gazete kurulması sağlanacak. Daha önce CHP'ye belgesel yapan ve Kanaltürk ve Biz gibi televizyonları kuran Tuncay Özkan'ın iddialı bir çalışma içerisinde olduğu öğrenildi.Hali hazırda yayın yapan bir kanalın satın alınması da gündemde. Partilerin tv sahibi olmasını engelleyen yasanın aşılması da daha önceki örnekte olduğu gibi sağlanacak olması Kılıçdaroğlu'nu düşündürüyor. Bu nedenle CHP'ye bazı işdamlarından destek istendi.

İyi Parti de, basın danışmanı Murat İde ile yeni bir televizyon kuruluşu aşamasında. Daha önce MHP'ye yakın olan ve kapanan ATA Tv'nin yeniden açılması düşünüldü ama yıllar önce kapanan ATA tv'nin bıraktığı borçlar sorun yaratıyor. Bu yüzden Ege'de yayın yapan bir kuruluşla görüşmeler yapıldığı söyleniyor