• USD  32,32
  • EURO  35,14
  • BORSA  9.058,30
  • ALTIN  2.295,47
SON DAKİKA
PARANOYAK BİR YAZI

Demet Altınyeleklioğlu demet.altinyelek@gmail.com

PARANOYAK BİR YAZI

26 Şubat 2018 14:30

Özlediniz mi? Yoktum buralarda. Denver, Baltimore, New-York, Washinghton-Maryland, Florida ve Los Angeles’ı kapsayan bir geziye çıktım.


Özlediniz mi? Yoktum buralarda. Denver, Baltimore, New-York, Washinghton-Maryland, Florida ve Los Angeles’ı kapsayan bir geziye çıktım. Hemen, “Oh Allah versin. Biz burada memleket hallerine bakıp bunalımlardayken, sen gez bakalım,” demeyin. Benimkisi sanal gezi!

“Muhteşem bir polisiye kitap çevirisi yaptım ve hayalimde buralara gittim. Yaşadım, hayal ettim, çevirdim. Yazarla birlikte derin karanlıklara daldım. Çevirdiklerimin etkisinde kalıp, kitabın her aşamasında torunum içini oğlumu uyardım. Paranoyaklaştım.
***
Konu pedofili suçu. Kitabın yazarını ve adını açıklamak öncelikle yayınevime düştüğü için burada söylemiyorum. 1996’da yazılmış. Olanlar, 2018 Türkiye’sinde bize hiç, ama hiç yabancı değil.
Kısa keselim, kız çocuklarına hipnozla cinsel istismarda bulunup öldüren bir sapık, 1996 yılından da çok önce, 72 yıla mahkûm oluyor. Resmini çektiği çıplak çocukların fotolarını internette parayla satan, onları öldüren başka bir sapıksa polis tarafından öldürülüyor.
****
Gelelim 2018 Türkiye’sine.
****
Yıllarca din kisvesi altında 9 yaşındaki çocuklarla evlenmenin caiz olduğunu üfüren, fikri ve zikri endazesinden çıkmış bir güruh, bu cahil milletin beynini sinsice ele geçirince, “Evleniliyorsa halvet de olması caizdir,” mantığı hazıra bakan sübyancıların ağzını sulandırdı. Bu vaazları veren hacı-hoca takımına ses çıkarılmaması, 9 yaşındaki kız çocukla evlenmenin görmezden gelinmesi, hatta taciz ve tecavüzcülerin kılıfına uydurulup salıverilmesi ortalığı dikensiz bir sübyancı bahçesi haline getirdi.
****
Psikolog değilim, pedofili dürtülerini analiz edemem. Sapıkların ruh halleri filan da umurumda değil. Ama şunu biliyorum: Korunmasız, zayıf, küçük, iradesiz, büyüklere bağımlı, ağzı var dili yok çocuğa tecavüz, bu cibilliyetsizlere en azından daha kolay, daha tereyağından kıl çeker gibi gelmekte, cesaret ve gözü dönmüşlük de o oranda artmaktadır.
****
Ve koskoca ülke sustu. Çocuk gelinlere, çocuk mağdurlara, ırz düşmanlarına gık demedi. Dediyse bile sesi fısıltıdan öte olmadığı cihetle pek duyulmadı. “Üç yaşındaki kız babasının kucağına oturamaz, şort giyemez, amcasının önüne başını örtmeden çıkamaz, beş yaşındaki erkek çocuk annesinin dizini göremez,” diyenlere karşı sessiz kalındı. Yetmedi, “ 9 yaşındaki kız çocuğu biyolojik olarak evlenme çağına gelmiştir,” fetvaları verildi. ‘Yetkililerden’ ya çıt çıkmadı, ya da, “Kurumsal görüşümüz değildir,” diye kaçak cevaplar verildi!
****
Şimdi ayıkla bakalım pirincin taşını.
Adam 1980’lerde pedofili suçuna, yani senin anlayacağın dilde, sübyancılığa 72 yıl vermiş.
Şartlı tahliye, kravat taktın indirimi filan da yok. Harbi hücre cezası. Çünkü ne demiş? Çocuk benim geleceğimdir, önemlidir demiş.

Bizde de en nihayet, Şubat 2018’de Çocuk İstismarının önlenmesine yönelik yasal ve idari tedbirleri almak üzere bir komisyon kuruldu. Komisyonun hazırladığı karar taslağında, 12 yaşına kadar olan çocuklara tecavüz edenler ağırlaştırılmış müebbed hapse çarptırılacak. Oysa bizim de altına imza attığımız BM Çocuk Hakları Sözleşmesi’ne göre 18 yaş altı her birey çocuktur. 12 yaş referansı yine cübbeli ve takkeli tayfasından mı alındı diye merak ediyor insan.

Bir şey daha.

Cezalar kademeli olacakmış. 12 yaş altında olan çocuğu taciz eden sapığa ağır, daha yukarı yaştakilerin sapıklarına daha hafif ceza!

İyi mi?

“Sus bakayım,” diyecekler o felakete uğrayan çocuğa herhalde. “ Senin yaşın 14. Senin tacizcine ağırlaştırılmış şey veremeyiz.

Eh ne de olsa bu millet 15 yaş ve altı mağdurun tecavüzcüsüyle evlendirilmesi teklifini verenleri de gördü, bir defadan bir şey olmaz diyenleri de, küçüğün rızası varmış açıklamalarını da duydu.
****
Kimyasal hadım gibi saçmalıkları da unutun gitsin. Adam ilacı bırakınca şehveti daha da şiddetli bir hâl alıyormuş anladığım kadarıyla. Hangi sisteminle ilaç alımını takip edeceksin, o da ayrı konu. Herif bu sefer daha da kin ve nefretle saldıracak etrafa.
****
İdam ve cerrahi kastrasyon ise tamamen gündem saptırma ve laf ebeliğiyle, esas sorunu halının altına süpürmekten ibaret.
****
Ama eğitimmiş, konunun toplumsal temellerine inip kökünden çözmekmiş gibi lüks ötesi söylemlerin de gereksiz safsatalar olduğuna inanıyorum. Daha ilkokul eğitimini doğru dürüst veremiyoruz. Sübyancıyı mı eğiteceğiz? Toplumsal temellere ineceğiz diye daha kaç çocuğumuz mağdur olacak? Hadi canım sen de. Ağır ceza koyacak ve katıksız, şartsız uygulayacaksın. Bu kadar.
****
İpin ucu çoktan kaçtı. Benden söylemesi, hatta ucu kaçan ipe üstüne üstlük bir de un seriliyor.