• USD  32,59
  • EURO  34,85
  • BORSA  9.668,40
  • ALTIN  2.493,32
SON DAKİKA
YA TUTUKLANIRSA ?

Müşerref Seçkin muserrefseckin@gmail.com

YA TUTUKLANIRSA ?

18 Temmuz 2018 11:53

Muharrem İnce taraftarları olağanüstü kurultay için imza topluyor. Yönetimin eli de boş durmuyor. Ama en çarpıcı konu şu; hakkında soruşturma açılan Kılıçdaroğlu tutuklanırsa ne olur ? Kulislerde böyle bir durumda imzacıların geri çekeceği konuşuluyor.


Koca bir seçim geçti ve CHP'de bir kurultay toplama klasiği başladı. İnce'nin özel bürosuna bir uğradım. Kalabalık bir partili grubu var. Partililer değişim istiyor. Sadece Kılıçdaroğlu değil bazı yöneticilerin de artık pasifizie edilmesini istiyorlar.

Deneyimlerime göre parti yönetimi, yerel seçim adaylarını belirleme yetkisini yeni bir yönetime bırakmaz. Normalde Mart 2019'da yapılacak olan yerel yönetim seçimlerinde, CHP'nin etkili olduğu yerlerdeki adaylıklar önemli. Bazı Büyüksehirlerin kazanılması söz konusu. Bazı başkanlar da CHP yönetimini mutlu etmiyor.

Muharrem İnce'ye çok yakın birisi sordu bana ne olur ? diye.. İmza da toplansa bir biçimde Kurultay toplanmaz. Önder Sav bu konunun hukuki ilmini bilir. Sav mevcut yönetimle iyi ilişkiler kurmuş. İnce ekibinin hamleleriini savuşturma konusunda yol gösterecektir.

Akılllara gelmemiş pek çok yöntem var parti yönetimini yerinde tutabilmek için derken, pat haber düştü, Kılıçdaroğlu'na soruşturma..

Şimdi, Kemal Bey tutuklansa ki, olsalık dahilinde, o imzaları verenler anında geri çekerler. 2 gün bile tutuklu kalsa Kılıçdaroğlu mağdurdur artık.

Siyasette herşey mümkün diyelim. Ben hiç şaşırmam.