CHP etkin pişmanlık ifadelerine karşı strateji belirlerken günlerdir gündemde olan transfer de gerçekleşti ve Afyon Belediye Başkanı Burcu Köksal AKP'ye geçti. TÜİK'e göre aile yılında yalnız yaşayanların oranı arttı. Ayrıca geniş ailelerin yüzde 27'si yoksulluk sınırı altında yaşıyor.
Muhittin Böcek'in de bu beyanı doğruladığı belirtilmişti İddiaları reddeden Ağbaba suç duyurusunda bulundu. İlk bilgilerde 'Rüşvet' ve 'yolsuzluk' soruşturmasında tutuklanıp görevden alınan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve oğlu Gökhan Böcek "etkin pişmanlık" kapsamında ifade vermişti. Gökhan Böcek vurgusu öne çıktı.
BBC Türkçe'den Ayşe Sayın'ın haberine göre CHP kulislerinde sürecin siyasi bir hamle olduğu ve CHP'yi zayıflatmayı hedeflediği değerlendirmeleri yapılıyor. Buna paralel olarak 'mutlak butlan' kararı beklemese de olası risklere karşı "yedek parti" seçeneğini masada tutuyor.
Habere göre CHP geri çekilmek yerine sahada daha aktif bir strateji izleyecek. ◾ 'Etkin pişmanlık' ifadesinde adı geçen Gözaçan'a gözaltı.
İlk bilgilerde "irtikap" ve "ihaleye fesat karıştırma"dan tutuklanan Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım'ın "etkin pişmanlık" ifadesinde adı geçen Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Demirhan Gözaçan gözaltı işlemi uygulandı. Bu arada Özkan Yalım'ın vurgusu öne çıktı.
Parti rozeti taktığı Köksal'ı "Hoş geldiniz. Buna paralel olarak sefalar getirdiniz" diye karşıladı. ◾ İmamoğlu duruşmada Erdoğan ve Bahçeli'ye seslendi.