Bazı basın yayın organlarında yer alan ‘Milletvekilinin oğlu okulu silahla bastı' yönündeki iddiaların doğru olmadığını paylaştı. Öte yandan iddialara ilişkin haber yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınan iki gazeteciden Yelis Ayaz.

Korku ve paniğe neden olan şüpheliler hakkında Türk Ceza Kanunu nun 217/A maddesinde düzenlenen halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma suçundan soruşturma yapılmıştır denildi. İlk bilgilerde Başsavcılık tarafından konuya ilişkin paylaşılan açıklamada vurgusu öne çıktı.

2 GAZETECİDEN 1 İ TUTUKLANDI İddialara ilişkin haberi yapan gazeteciler Yelis Ayaz ve Emin A. Buna paralel olarak Emin A. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılması talebiyle mahkemeye gönderildi.

Ayrıca bazı medya organlarında ‘Milletvekilinin oğlu okulu silahla bastı' iddiasıyla yapılan haberlerin ardından soruşturma başlattı.

Bu olayın çarpıtılarak ve bağlamından kopartılarak gerçeğe aykırı habere dayanak yapılmaya çalışıldığı anlaşılmıştır.". "Tarihi geçmiş yoğurdu satan esnaf: 'Sabah kaldırın demiştim' diyerek savundu.". İlk bilgilerde "CİMER başvurularının şüpheliler hakkında TCK'nin 217/A maddesi kapsamında başlatılan soruşturmadan sonra şüphelileri suçtan kurtarmaya yönelik müracaatlar olduğu vurgusu öne çıktı.