Bankayı kötü niyetli bularak toplam 5,4 milyon TL geri ödemesine hükmetti. Kefaletten çekilmesine rağmen bir bankanın haksız haczine maruz kalan iş insanı K. D. Ayrıca enflasyon vb.) sayesinde mevcut değeriyle geri kazandı.
İş insanı K. D., 2011 yılında bir arkadaşının özel banka dan kullandığı krediye kefil oldu. Ancak 2014 yılında noter aracılığıyla ihtarname göndererek kefaletten çekildiğini bankaya paylaştı.
Aradan üç yıl geçtikten sonra K. D.'nin 26 taşınmazına. Buna paralel olarak hacizlerin kaldırılması için 2015 yılında icra dosyasına 416 bin TL teminat yatırmak zorunda kaldı.
Bunun üzerine K. D. yaşadığı duruma karşı avukatı Recep Alptekin aracılığıyla dava açtı. Mahkemeler, bankanın işlemlerini haksız buldu.
Yıllarca bloke kalan 416 bin TL Ağustos 2023'te K. D.'ye geri ödendi. İlk bilgilerde Dosya istinaf ve Yargıtay aşamalarından geçerken vurgusu öne çıktı.
Buna paralel olarak faiz ve asgari ücret artışlarının birlikte değerlendirildiği "sepet yöntemi" ile gerçek zararın hesaplanması talep edildi.