Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Nebenzia. Ayrıca bM Güvenlik Konseyine katılmak isteyen Rus bakan yardımcısına ABD'nin vize vermediğini duyurdu. New York'ta düzenlenen Bileşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) toplantısına katılmak isteyen Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Alexander Alimov.

"BM Şartı'nın amaç ve ilkelerini savunmak ve BM merkezli uluslararası sistemi güçlendirmek" başlığı altında toplanan BMGK'de konuştu. İlk bilgilerde Alimov'a ABD'nin vize vermediğini açıklayan Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia vurgusu öne çıktı.

Ayrıca "İran Dışişleri Bakanı'nın burada olmamasının kesin nedenini bilmiyorum. Ancak New York'a gelmediğini ve bu nedenle bu öğleden sonra Genel Sekreter ile görüşmeyeceğini biliyorum." yanıtını verdi.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile Erakçi'nin bugün bir araya geleceği belirtilmiş ancak gün içinde söz konusu görüşme iptal edilmişti. (AA). İlk bilgilerde bM tarafından dün akşam yayımlanan programda vurgusu öne çıktı.