S&P 500 endeksi yüzde 0,74 düşüşle 7.445,11 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 1,30 kayıpla 26.288,92 puana indi. Ayrıca teknoloji hisselerindeki geri çekilme ve ABD tahvil faizlerindeki yükselişin etkisiyle haftanın son işlem gününe düşüşle başladı.
Pay piyasalarında açılışta negatif bir seyir izlendi. İlk bilgilerde Açılışta Dow Jones endeksi yüzde 0,26 azalışla 49.930,26 puana geriledi. ABD'de bu hafta açıklanan veriler sonrası enflasyona dair endişeler yatırımcıların odağında yer alırken vurgusu öne çıktı.
İsrail'in şubat ayı sonunda İran'a yönelik saldırılarının başlamasından bu yana yükselen petrol fiyatlarının etkisiyle ülkede fiyat artışlarının hızlandığına işaret eden verilerin enflasyona dair kaygıları artırması tahvil faizlerinde yükselişe yol açtı. ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi yüzde 4,58'e çıkarak Mayıs 2025'ten bu yana en yüksek seviyesini gördü.
Ülkede bu hafta açıklanan veriler. Ayrıca para piyasalarında Bankanın politika faizini yıl sonuna kadar sabit tutacağına yönelik fiyatlamalar öne çıkmıştı.
Brent petrolün vadeli varil fiyatı TSİ 16.30 itibarıyla yüzde 2'nin üzerinde artarak 108 dolar oldu. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü ham petrolün varili 102,8 dolardan alıcı buldu. İlk bilgilerde Orta Doğu'daki gerilim ve küresel enerji arzına ilişkin endişelerle petrol fiyatları yüksek seyrini sürdürürken vurgusu öne çıktı.
Yatırımcıların yakından takip ettiği ABD Başkanı Donald Trump ile Çin Devlet Başkanı Şi Cinping arasındaki görüşmeler piyasaların beklediği ölçüde somut bir anlaşma açıklanmadan sona erdi. Kurumsal tarafta ise yarı iletken ekipman üreticisi Applied Materials'ın hisseleri beklentilerin üzerindeki finansal sonuçlarına rağmen yüzde 2'nin üzerinde değer kaybetti.