• USD  32,54
  • EURO  34,93
  • BORSA  9.722,09
  • ALTIN  2.425,17
SON DAKİKA

AA'nın eski genel müdüründen dikkat çeken açıklama

AA'nın eski genel müdüründen dikkat çeken açıklama

17 Kasım 2019 12:11

Anadolu Ajansı'nın eski Genel Müdürü olan Kemal Öztürk, "Bugün çok bağımsız ve özgür gazetecilik yaptığını söyleyen arkadaşlarımız ben istemeden ertesi gün gazete manşetini bana gönderiyordu, " dedi.


Eskiden Anadolu Ajansı’nda Genel Müdürü olan Kemal Öztürk, söz konusu dönemlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Gazeteci Çağlar Cilara’nın YouTube kanalına konuk olan Öztürk, "bugün çok bağımsız ve özgür gazetecilik yaptığını söyleyen arkadaşlarımız ben istemeden ertesi gün gazete manşetini bana gönderiyordu, öyle yayınlıyordu" dedi.

"KÖTÜ BİR ŞEY YAPTIM"
Öztürk'ün açıklaması şu şekilde: 

2011'den 2014'e kadar AA Genel Müdürlüğü yaptım. Dolayısıyla bu dönem içersinde yaşanan bütün olaylara şahitlik de ettim, etki de ettim payım da var yanlış bir hata varsa.

Basın danışmanıyken kimsenin ekmeğiyle oynamadım, hiçbir köşe yazarının kalemi susturulsun diye kimseyi aramadım. Birisi 'onun yüzünden işten atıldım' diyebilirse çıkar karşıma kendisiyle konuşurum.

Bu konuda çok rahatım. Basın danışmanlığım çok baskın değildi. Suyun akışını değiştirecek kadar müdahale etmiyordum. Çünkü benden önce bunlarla ilgili çok sıkı sorunlar yaşandığı için daha yumuşak bir basın danışmanlığı süreci geçirilmesini daha uygun gördüm. Ama şunu söyleyeyim.

Bugün çok bağımsız ve özgür gazetecilik yaptığını söyleyen arkadaşlarımız ben istemeden ertesi gün gazete manşetini bana gönderiyordu, 'Uygun mudur?' diye soruyordu ve öyle yayınlıyordu.

Bugün aktifler ve muhalifler. Kötü bir şey yaptım. Bunları saklasaydım keşke ama bu devlet işi. Ben devlet adına o


ÖNCEKİ TESK'ten alkol tüketenleri ilgilendiren haber SONRAKİ MİT Öcalan için Ertuğrul Özkök'ten ne istedi ?