• USD  32,34
  • EURO  35,11
  • BORSA  9.079,97
  • ALTIN  2.309,80
SON DAKİKA

AKP'de Davutoğlu ve Babacan önlemi

AKP'de Davutoğlu ve Babacan önlemi

14 Şubat 2020 11:45

AKP'de talimatla, Ahmet Davutoğlu’nun kurduğu Gelecek Partisi ve Ali Babacan’ın kuracağı partiye küskünlük ve kavga nedenli kaymaların önlenmeye çalışıldığı önü sürüldü


AKP kongre süreci devam ediyor. İzmir’de, 22 Şubat’ta ilçe kongreleri başlayacak olan AKP’de ilçe başkanları ardı ardına “aday değilim” açıklaması yapıyor.

Birgün gazetesinden Aycan Karadağ'ın haberine göre;

AKP’ye yakın kaynaklardan edinilen bilgilere göre, ilçe başkanlarının “aday değilim” açıklamalarının genel merkezin talimatıyla yapıldığı iddia edildi.

Genel merkezin talimatıyla, Ahmet Davutoğlu’nun kurduğu Gelecek Partisi ve Ali Babacan’ın kuracağı partiye küskünlük ve kavga nedenli kaymaların önlenmeye çalışıldığı ifade edildi.

Torbalı ilçe Başkanı Hasan Akbıyık, Buca ilçe Başkanı Al Boyla ve Selçuk İlçe Başkanı Halil Düztaş ilçe kongresinde aday olmayacağını açıkladı. Açıklama yapılan ilçelerin yerel seçimlerde CHP’ye kaybedilen belediye ilçe başkanları olması dikkat çekti.

“Aday değilim” açıklamalarının Ödemiş İlçe Başkanı Şerif Delibalta ve Kemalpaşa İlçe Başkanı Mehmet Ali Demirtaş ile devam edeceği öğrenildi.

Toplam sayının ise 15 ilçe başkanını bulacağı konuşuluyor.


ahmet davutoğlu, akp, ali babacan, önlem
ÖNCEKİ CHP’den siyasi ayak için yeni hamle: Rapor nerede? SONRAKİ Şeriatçı Akit yazarının Atatürk heykeli rahatsızlığı