• USD  32,49
  • EURO  34,77
  • BORSA  9.524,59
  • ALTIN  2.489,83
SON DAKİKA

AKP'li Başkandan Cinsiyetçi Hareket; Kadınlara Ödül Yok

AKP'li Başkandan Cinsiyetçi Hareket; Kadınlara Ödül Yok

18 Haziran 2022 11:38

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, mimar kadınların ödülünü vermek istemedi. Programın akışı değişti, Örki erkeklere ödül verdi.


Denizli Genç İş İnsanları Derneği (DEGİAD) tarafından 2019'dan beri yürütülen Pamukkale Köyü DEGİAD Fikir Projesi'nin ödül törenine Pamukkale Belediye Başkanı Avri Örki'nin mimar kadınlara karşı cinsiyetçi tavrı gündem oldu. 

Törene Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği (DESİAD) Başkanı İbrahim Şenel, Mimarlar Odası Denizli Şubesi Başkanı Özlem Durdu Kabel, Denizlili iş insanları ve çok sayıda davetli katıldı.


Halk TV'nin haberine göre törende ödül kazanan proje sahiplerine plaketlerini vermek üzere Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki sahneye davet edildi. Ancak Örki iki mimar kadının ödülünü vermek istemedi. Bunun üzerine mimar kadınlara ödülünü bir görevli kadın verdi.

Daha sonra sahneye çıkan Örki, diğer erkek mimarların ödüllerini verdi. Ancak katılımcıların ve kameraların karşısında yaşanan olayın garipsendiğini fark eden Başkan Örki, daha sonra mimar kadınları kutladı.


ÖNCEKİ Aksoy Araştırma: AK Parti ile CHP arasında fark yarım puan SONRAKİ Ayhan Bilgen: AKP Kürt Sorunu İçin Yeni Süreç Başlatıyor