• USD  32,49
  • EURO  34,57
  • BORSA  9.553,96
  • ALTIN  2.479,88
SON DAKİKA

Ali Babacan: Umarım sonuçlarını hesap etmişlerdir

Ali Babacan: Umarım sonuçlarını hesap etmişlerdir

12 Temmuz 2020 11:01

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Ayasofya'nın ibadete açılmasıyla ilgili konuştu. "Umarım sonuçlarını hesap ederek bu kararı almışlardır" diyen Babacan, şunları söyledi: Hayırlı olsun diyorum. Ayasofya, ortak bir kültür mirasıdır.


DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin genel mer­kezinde yardımcıları Sadullah Ergin, Abdurrahman Bilgiç ve Sanem Oktar'la birlikte gazete ve TV temsilci­leriyle buluştu. Yeni kurulan partinin örgütlenme süreci hakkında bilgi verdi. 37 il başkanının belli olduğunu, haftaya 15 il başkanının daha belirle­neceğini kaydeden Babacan, il ve ilçe kongrelerinin hızlı şekilde yürütüle­ceğini belirtti. Ali Babacan “Geleceğin Türkiye'sine dönük bir yapı kurmaya çalışıyoruz” dedi ve ülke gündemini şöyle değerlendirdi:

‘TÜRKİYE'NİN İŞİ ZOR'

– Avrupa ekonomisinde yüzde 8-9 daralma bekleniyor. En önemli ihracat pazarımız ve en çok turist oradan geli­yor. Türkiye'nin önündeki süreçte en çok zorlanacağı konu bu olacak.

– Zaten ciddi şekilde yavaşlamış ekonomik büyümemiz vardı. Merkez Bankası rezervleri erimişti, hukukun üstünlüğü ve yargı ile ilgili ciddi sorun­lar vardı. Üstüne pandeminin etkileri­ni ekleyince Türkiye'nin işi son derece zorlaşmış durumda.

– Ağustos 2018'den bu yana toplam çalışan sayımızda 3 milyon 700 bin azalma olmuş. İş gücüne katılım özel­likle kadınlarda düşüyor. Kadınlar iş aramaktan vazgeçiyor. Devlet, bu in­sanları işsiz saymıyor.

‘İSTİKRAR GEREKİYOR'

– Diğer en çok etkilenen kesim gençler. Onlar da iş aramaktan vazge­çiyor. Bir ümitsizlik söz konusu. Kolay kolay mevcut yönetim anlayışı ile çö­zülebilecek bir şey değil. Yeni iş alan­ları için yatırım, yatırım için güven ve istikrar gerekiyor. Güven ve istikrar olmadan işsizlik sorununu çözmek müm­kün değil.

– Tünelin ucunda ışık falan görünmü­yor. Mevcut yönetim çözüm üretemiyor. Bu nedenle ekonomi dışındaki maddelerin hep ön planda tutuldu­ğunu görüyoruz.

– İktidarda, milli ve dini has­sasiyetler üzerinden durumu idare etme ve siyasi desteği koruma çabası var. Ama lafla peynir gemisinin yürü­mesi mümkün değil. İnsanların duygu dünyası tabii ki çok önemli ama insan­lar adalet, refah ister. Bunu sağlayama­dığınız sürece o siyasi sistem zayıflar.

‘BİZE ÖZEL BİR MODEL'

– Bizim ekonomik modelimizin üç sacayağı var. Güçlü, sürdürülebilir ve kapsayıcı… Türkiye'ye özel bir elbise bizim ekonomik modelimiz. Herhangi bir kategoriye sokmak doğru değil.

– Şu andaki yönetimin en önemli sorunu her konuda tutarsızlıktır. Açıklamaları yan yana koyun dün ne dendi, bugün ne yapılıyor.

– Şu anda şartlar tabii zor. İnsanlar daha kötüsünden korkuyor. Mevcut yönetime destek varsa insan­ların daha kötüsünden korkmasındandır. Biz daha iyisi için insanla­ra gerçekçi bir ümit vermek için bu çalışmaları yürü­tüyoruz.

– Biz, ‘Benden misin, yoksa öteki taraftan mısın?' anlayışını yıkmak için ortaya çıktık. Meclis'te temsil edilen bütün siyasi partilere diyalog kapılarımız açık.

‘HAMASETE KARŞIYIZ'

– İnsanları taraf olmaya zorluyorsu­nuz, böyle bir şey asla kabul edilemez. Eğer çalışmalarda yasal olmayan bir şey varsa bunun gereğini zaten yargı yapar, bu siyasetin değil yargının görevidir.

– Siyaset, siyasi partiler hakkında bir hüküm veremez. Bizim diyalog kanallarımız herkese açıktır. Hamaset üstünden asla siyaset yapmayacağız. İnsanlar boğulma hissi yaşıyor. Top­lum yoruldu, artık nefes aldırmamız, rahatlatmamız lazım.


ali babacan, yargı, siyasi, diyalog
ÖNCEKİ Nagehan Alçı: Ruhban okulu da açılsın SONRAKİ Erdoğan İslamcı Türkiye’nin doğuşunu teyit etti