• USD  32,53
  • EURO  34,92
  • BORSA  9.716,77
  • ALTIN  2.437,80
SON DAKİKA

Anıtkabir komutanına İmamoğlu cezası

Anıtkabir komutanına İmamoğlu cezası

23 Ağustos 2019 09:45

İmamoğlu’nun 31 Mart seçimlerinin hemen ardından yaptığı Anıtkabir ziyareti sırasında Anıtkabir komutanı olan Albay Rakunt, görevinden alındı.


Cumhuriyet'ten Hüseyin Hayatsever'in haberine göre; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 31 Mart seçimlerinin hemen ardından mazbatasını almadan yaptığı ve iktidarın tepkisine neden olan Anıtkabir ziyareti sırasında Anıtkabir komutanı olan Albay Cüneyt Rakunt’un, haziran ayı atamalarında görevinden alındığı ve Genelkurmay Karargâhı’nda görevlendirildiği öğrenildi.

İmamoğlu, 31 Mart seçimlerini kazanmasının hemen ardından AKP’den gelen itiraz tartışmaları sürerken 2 Nisan’da Anıtkabir’i ziyaret etmiş, Anıtkabir Özel Defteri’ni de “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı” unvanı ile imzalamıştı. Milli Savunma Bakanlığı ise ziyaretin hemen ardından, Anıtkabir avlusunda slogan atılmasını gerekçe göstererek “Törene katılım sağlayanlar tarafından tören usul ve esaslarına uygun olmayan şekilde hareket edilmiştir. Konuya ilişkin ilgili personel ikaz edilmiştir” açıklamasını yapmıştı.

Ancak bakanlık yetkilileri, İmamoğlu’nun “belediye başkanı” unvanıyla imza atması ile ilgilenmediklerini belirtmişti.


anıtkabir, albay, ekrem imamoğlu, cüneyt rakunt
ÖNCEKİ Soyer yangındaki acı tabloyu açıkladı SONRAKİ Siyam ikizleri Beştepe'de...