• USD  32,50
  • EURO  34,69
  • BORSA  9.693,46
  • ALTIN  2.499,53
SON DAKİKA

Athena Gökhan: ODTÜ aç kollarını geliyoruz

Athena Gökhan: ODTÜ aç kollarını geliyoruz

14 Nisan 2019 14:18

ODTÜ Rektör'ün şenliklerin maddi nedenle iptal edildiğini açıklaması üzere şenliklere ücretsiz katılmak isteyen sanaçılar artıyor.Athena Gökhan da " ODTÜ aç kollarını geliyoruz" diye yazdı.


ODTÜ'nün önemli gelenekleri arasında gösterilen Bahar Şenliği, her yıl Uluslararası Gençlik Topluluğu (UGT) tarafından düzenleniyor ve dört gün sürüyordu. Şenlik, ODTÜ'nün adını tribünündeki yazıdan alan "Devrim Stadı" olarak bilinen sahasında yapılıyordu.

Bu yıl ise rektörlük etkinliğin düzenlenmeyeceğini açıkladı.

ODTÜ Rektörlüğü'nden öğrencilere gönderilen yazıda, şenlik için yeni bir format önerildiğini ancak bu önerinin UGT tarafından kabul edilmediği belirtildi.

Yazıda, "Söz konusu öneri, KKM (Kültür ve Kongre Merkezi) Otopark alanının saat 22:00'ye dek ve KKM salonlarının mesai saatleri içinde topluluk stantları ve etkinlikleri için kullanımı, otopark alanında Rektörlük olanakları ile kurulacak sahnede müzik topluluklarının sahne alması, Avusturya Elçiliği katkıları ile Avusturya'dan gelecek sanatçıların konseri, uluslararası öğrenci stantlarının kurulması ve kermes talebinde bulunan toplulukların hazırlayacakları yiyecek stantlarını içermektedir" denildi.

ODTÜ kaynakları, Rektörlüğün önerdiği formatın on yıllardır devam eden bir geleneğin "havasını kaçıracağını" söyledi.

Kaynaklar, önerilen alanın çok küçük olduğunu ve stantların Devrim Stadı'na giden yoldan kaldırılmasının 'şenlik' coşkusunu azaltacağını belirterek, bu formatın şenliği geleneksel mekanı olan Devrim Stadı'ndan başka bir noktaya taşıyacağına dikkat çekti.

Sanatçılardan destek
Rektörlüğün öğrencilere gönderdiği yazının ardından çok sayıda sanatçı şenliğin düzenlenmesine katkıda bulunacağını belirterek, destek mesajı yollarken, #ŞenliğineSahipÇık etiketi Twitter'da birinci sıraya yükseldi.

Türkiye'nin en önemli Rock gruplarından Moğollar da ODTÜ Rektörlüğü'nün bu yanlıştan dönmesini umduklarını yazdı.


Türk tiyatrosunun duayen isimlerinden Genco Erkal da şenliğin gerçekleşmesi için her türlü masrafı üstlenmeye ve oyunlarını ücretsiz olarak oynamaya hazır olduğunu söyledi.


ÖNCEKİ AK Parti'den olağanüstü itiraz açıklaması SONRAKİ Ekrem İmamoğlu: Kimin mazbatasını kime vermiyorsun