• USD  32,37
  • EURO  34,96
  • BORSA  9.079,97
  • ALTIN  2.325,06
SON DAKİKA

Başkent’in göbeğinde Pokemon arıyorlar

Başkent’in göbeğinde Pokemon arıyorlar

13 Temmuz 2016 09:52

Cep telefonu oyunu “Pokemon GO”, Başkent Ankara’da da geniş bir hayran kitlesine ulaştı.


İnternet üzerinden başka ülkelere bağlanarak oyunu indiren Başkentli bir grup oyuncu her akşam Kızılay’da buluşarak saatlerce pokemon 'avlamaya' çalışıyor.
 

Dünyada yeni çılgınlık olarak tanımlanan “Pokemon Go” oyunu, Başkent’te de büyük bir hayran kitlesine ulaştı. Ankara’da sosyal medya üzerinden anlaşan 50-60 kişilik bir grup, her gün Kızılay’da bir araya gelerek toplu olarak Pokemon Go oyunu oynuyor.

Ankaralı ‘Pokemon Go’ oyunu severler, sabah saatlerinden itibaren Kızılay’da toplanmaya başlıyor. İş çıkışı sayıları yüze yaklaşan grup, sosyal medya üzerinden irtibatlanıyor. Küçük yaratıkları toplayıp savaştıran Pokemon avcıları, Güvenpark başta olmak üzere, Yüksel Caddesi, Konur Sokak gibi farklı yerleri dolaşarak avlanıyor. Kızılay’ın göbeğinde pokemon avına çıkanlardan bazıları, telefona odaklanınca elektrik direğine çarparak veya kaldırıma takılarak küçük kazalar da yaşıyor.

ÜÇ GÜNDÜR BURADAYIM

Kızılay’da oturan ve Büklüm Sokak’taki bir otelde çalıştığını belirten Ali Kemal Ustali, çizgi filmlerini de merakla izlediği pokemonlara oyunla kavuştuğu için mutlu olduğu söyledi. Oyunun hayranlarından Ustali şöyle konuştu:

“Şu an büyük bir patlama yaşanıyor. Türkiye’de indirme uygulaması olmamasına rağmen, internet üzerinden başka ülkelere bağlanarak indirme sağlanıyor. Herkes çok mutlu. Gerçekten güzel bir duygu. Grup halinde olmak önemli. Çünkü üç grup var.Mavi, kırmızı ve sarılar. Ne kadar kalabalık olursak spor merkezi dediğimiz gym’leri yakalamak o kadar kolay oluyor. Çünkü diğer rakiplerle savaşıyoruz, kalabalık olmak avantaj sağlıyor. Diğer taraftan da sosyal bir aktivite olarak hayatımıza renk katıyor. Birçok arkadaşlıklar kuruluyor. Ben üç gündür buradayım, birçok yeni arkadaş tanıdım.”


BELEDİYEDEN ŞARJ İSTASYONU TALEBİ
Pokemonları yakalamak için sürekli hareket eden katılımcılardan yorulanlar kaldırımlarda oturarak avlarına devam ediyor. Gece yarısına kadar oyunlarına devam eden oyunculardan bazıları en büyük problemlerinin telefonların şarj sorunu olduğunu belirtti. “2 saattir buradayım yüzde 55 şarjım hemen bitti” diyen bir oyuncu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in kendileri için Güvenpark’a şarj istasyonu yapması önerisinde bulundu. Oyuncu “Şarj imkanımız olursa gece de oyuna devam ederiz” dedi.

 


melih gökçek, belediye, başkent, pokemon go, şarz
ÖNCEKİ Dürüstlük notunun sahibi ortaya çıktı SONRAKİ Can Dündar can güvenliği nedeniyle yurt dışında