• USD  32,37
  • EURO  35,06
  • BORSA  9.079,97
  • ALTIN  2.326,32
SON DAKİKA

Baykal ve aile bireyleri aramızda yok...

Baykal ve aile bireyleri aramızda yok...

16 Ekim 2020 14:25

Hürriyet Gazetesi yazarı Yalçın Bayer'in CHP eski genel Başkan'ı Deniz Baykal'ın kızı Aslı Baykal'ın parti kuracağına ilişkin yazısı siyaseti hareketlendirdi.


CHP'ye karşı muhalefet hareketi içerisinde olan Baykal'a yakın isimlerden Yılmaz Ateş, Yalçın Bayer'e yazdığı mektubu kamuoyuyla paylaştı. Yılmaz Ateş, CHP deki olumsuzluklara parti içinde çözüm arandıklarını belirterek "Baykal ve aile bireyleri bu arayışımız içinde yok" dedi.



Yılmaz Ateş'in mektubu şöyle

CHP’liler yönetimin izlediği Suriye, Libya, Azerbaycan, Ege politikalarından,
terör örgütleriyle ilintili danışman uygulamalarından, ilkesiz ittifaklardan, siyaset üretememesinden rahatsız.
Sade üye belediye başkanlarının delege seçimlerindeki baskılarından, uygulamalarından, tek liste dayatmalarından, liyakatsız görülmelerinden rahatsız.
İlçe ve İl yönetimleri genel merkez ve belediyeler tarafından dikkate alınmamalarından rahatsız.
Milletvekilleri gurup Başkanvekillerini dahi seçememelerinden, kurultay iradesinin dikkate alınmamasından rahatsız.
Yönetim Partiye, parti gücüne güvenmediği, bu ülkenin kurtuluş ve kuruluş felsefesinden uzaklaştığı, emek verenleri dışlayıp ilkesiz ittifaklara bel bağladığı, dış politikadan, ekonomiye kadar ülkedeki kötü uygulamalardan sorumlu olanları bu gün “Kahraman ve yıldız” olarak takdim ettiğİ için CHP’liler çok rahatsız.
Siyasi partilerde oksijen kadar gerekli olan parti içi demokrasi olmadığı için CHP NEFES alamıyor. Kamuoyu yoklamaları da bunu gösteriyor. Yerel yönetimlerde iktidar olan CHP, üye kaybeden tek parti, 18 yıllık yorgunluğa rağmen iktidar partisinin yarısı oy alabileceği tespiti yapılıyor.
Buna çözüm arıyoruz, önceliğimiz bu çözümü parti içinde bulmaktır. Sayın Baykal ve aile bireyleri bu arayışımızın içinde yoktur. İttifak ve kontenjan gibi hiçbir hesabımız da yok; partimize sahip çıkıyoruz.”






ÖNCEKİ TKDF Başkanı Güllü: Kadir Şeker olayının takipçisiyiz SONRAKİ Metin Uca: Tek doğru rakam verdiler,o da İBAN numarası