• USD  32,34
  • EURO  35,11
  • BORSA  8.894,72
  • ALTIN  2.240,46
SON DAKİKA

Belediyeler el değiştirince istifalar hızlandı

Belediyeler el değiştirince istifalar hızlandı

20 Nisan 2019 11:19

Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere birçok büyük ildeki belediyelerin AKP’den CHP’ye geçmesi, “iktidarın arka bahçesi” diye eleştirilen Hak İş’ten istifaları hızlandırdı.


Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan, 1 Nisan'dan bu yana 5 bin 647 taşeron işçinin Hak-İş'ten ayrılıp DİSK ve Türk-İş'e geçtiğini belirtirken, istifaların devam etmesi halinde gerekirse Çalışma Bakanlığı'ndan teftiş talebinde bulunacaklarını söyledi. Hak-İş, iktidara yakınlığını kullanarak kamu kurumlarıyla belediyelerdeki işçileri kendi sendikalarına bağladığı gerekçesiyle yıllardır hem Türk-İş hem de DİSK tarafından eleştiriliyordu. Seçimlerin ardından çok sayıda belediye AKP'den gittiği için işçiler sendika değiştirmeye başlayınca bu sefer eleştiri Hak-İş'ten geldi.

BASKI İDDİASI
Sendika başkanlarını Ankara'da toplayan Hak-İş Başkanı Arslan, AKP'den CHP ve HDP'ye geçen belediyelerdeki Hak-İş üyesi taşeron işçilerin kendi istekleriyle değil baskıyla imza attıkları iddiasında bulundu. Arslan, Hak-İş'ten istifa edip DİSK ve Türk-İş'e geçen işçi sayısının 6 bin 647'ye ulaştığı bilgisini verirken, 4 bin 831 işçinin Hizmet-İş, 566'sının Öz Güvenlik- İş ve 250'sinin de Öz Taşıma-İş Sendikası'ndan istifa ettiğini açıkladı. Üye kayıplarının devam etmesi halinde belediyelerle sonuna kadar mücadele edecekleri uyarısında bulunan Arslan, işçilere yapılacak baskılara karşı savcılıklara suç duyurusu, Uluslararası Çalışma Örgütü'nü harekete geçirme ve Çalışma Bakanlığı'ndan teftiş isteme dahil bir dizi önlem alacaklarını söyledi.

Arslan, Hak-İş'in iktidara yakınlığını kullanarak taşeron işçileri üye yaptığı yönündeki Türk-İş'in iddialarının sorulması üzerine, “12 Eylül döneminde Türk-İş darbecilerle işbirliği yaptı” diye konuştu.


istifa, işçi, belediye, müfettiş, çalışma bakanlığı, hak iş
ÖNCEKİ İBB'den bir makam aracı skandalı daha... SONRAKİ Bahçeli: Belediye haksız kazanç kapısı değildir