• USD  32,33
  • EURO  35,06
  • BORSA  9.058,61
  • ALTIN  2.300,51
SON DAKİKA

Bilal Erdoğan'ın etkinliği kamu spotu oldu

Bilal Erdoğan'ın etkinliği kamu spotu oldu

23 Ağustos 2019 07:47

RTÜK Üyesi Faruk Bildirici, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın Okçular vakfının 3 spotunun televizyonlarda ücretsiz yayınlanmasına karşı çıktı. Bildirici Okçular vakfının spotunda ok yerine kılıç yeralmasını da garip buldu.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın başında olduğu Okçular vakfı Malazgirt zaferi nedeniyle hazırladığı 3 spotu televizyonlarda kamu spotu olarak yayınlanması için RTÜK'e gönderdi.Onaylanan ve televizyonlara yayınlanması için gönderilen spotlara RTÜK üyesi Faruk Bildirici karşı çıktı. 

RTÜK mevzuatına göre kamu spotları için başvurunun ,yayınlanmasından 15 gün önce olması gerektiğine dikkat çeken Bildirici,vakıfa iktidara yakınlığı nedeniyle ayrıcalıklı işlem yapıldığını kaydetti. Okçular vakfının spotunda ok yerine kılıç'ın yeralmasını da garip bulan Faruk Bildirici'nin muhalefet şerhinde yazdıkları şöyle:

"Malazgirt Zaferi etkinliklerinin -partili Cumhurbaşkanlığının himayesinde bile olsa- bir vakıf tarafından sahiplenilmesi yanlıştır. Kaldı ki, Okçular Vakfı, siyasi iktidarın koruyup kolladığı bir kuruluştur. Malazgirt zaferi, bir siyasi parti veya bir vakıf tarafından kutlanamaz.

Okçular Vakfı’nın etkinliklerini duyurmasının yolu ücretsiz yayınlanacak ve siyasi iktidarla yakınlığı nedeniyle ayrıcalıklı işlem görecek kamu spotları olmamalıydı. Okçular Vakfı için böyle bir ayrıcalık tanınırsa, yarın başka vakıflar da etkinlikleri için spot hazırlayıp RTÜK’e başvurabilir.

Yönergeye göre kamu spotları başvurusunun RTÜK’e en az 15 gün önce yapılması gerekir. Okçular Vakfı’nın başvurusu ise Üst Kurul toplantısından bir gün önce yani 20 Ağustos’ta yapılmış, alelacele Üst Kurul gündemine alınmış ve 22 Ağustos’ta yayınlanmaya başlamıştır.

Okçular Vakfı’nın spotlarında ok olmaması ve kılıcın başrolü oynamasının garipliğini bir tarafa bırakırsak, kamu spotlarında siyasi figür ve mesajların da kullanılmaması gerekir. RTÜK üyesi olduğumdan bu yana 18 kamu spotu ve zorunlu yayın kararından 6’sına karşı oy kullandığımı da açıklayayım.

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, gökyüzü, açık hava, doğa ve su
Görüntünün olası içeriği: gece ve yazı

rtük, faruk bildirici, okçular vakfı
ÖNCEKİ AKP kutlamasına çağrılmayan Davutoğlu ekibi tepkili: Ümmeti bölüyorlar SONRAKİ Türkoğlu'ndan ROK'a: Layık olduğu çukura gönderilmeli!