• USD  32,34
  • EURO  35,18
  • BORSA  8.718,11
  • ALTIN  2.247,37
SON DAKİKA

Bildirici: Futbol medyası çeteleşmenin üzerine neden gidemiyor?

 Bildirici: Futbol medyası çeteleşmenin üzerine neden gidemiyor?

17 Ekim 2020 02:40

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, bugünkü kaleme aldığı yazısında futbol medyasına ilişkin eleştirilerde bulundu.


Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, bugünkü kaleme aldığı yazısında futbol medyasına ilişkin eleştirilerde bulundu.
Rıdvan Dilmen'in tartışma yaratan iddialarını, HaberTürk yazarı Fatih Altaylı'nın gündeme getirdiği Ersin Düzen'in TRT'den aylık 400 bin lira kazandığını iddiasını hatırlatan Bildirici, "Peki ortaya saçılan bunca iddiaya, ipucuna, bizzat işin içinde olan kişilerin açıklamalarına rağmen futbol medyasının hemen hiçbir iddianın, suçlamanın üzerine gitmemesinin nedeni ne olabilir?" sorusunu gündeme getirdi.
<p>"Gördüğüm kadarıyla neredeyse hiçbir karanlık olayın perde arkası yazılmıyor, aydınlatılmıyor. Gazetecilik bilinciyle hareket edilmiyor" eleştirisi getiren Bildirici, "Bazı futbol yazar ve yöneticileri iddia edildiği gibi çıkar ortaklıkları kurmuş, menajerler ve kulüp yöneticileriyle içli dışlı ilişkiler içine girmiş, bu tür ilişkilerden besleniyor olabilirler" dedi.
<p>Bildirici son olarak, " Gazeteciliğin evrensel ilkesi olan temas-mesafe kuralı 1990’ların ortalarından itibaren “taraftar muhabirlik/yazarlık” ile çiğnenmeye başlanınca böyle noktalara gelinmesi kaçınılmazdı. Arınma isteniyorsa, futbol medyası öncelikle federasyon ve kulüp yöneticileri, siyasetçiler, futbolcu menajerleri gibi haber kaynaklarıyla arasına mesafe koymalı. İçli dışlı olmaktan kaçınmalı" değerlendirmesinde bulundu.
Yazının tamamını okumak için 


ÖNCEKİ Yargıtay'dan kapı kilidi değiştiren kocaya kötü haber SONRAKİ Virüse yakalanan tv programcısından çarpıcı sayılar