• USD  32,57
  • EURO  34,70
  • BORSA  9.524,59
  • ALTIN  2.488,79
SON DAKİKA

Binali Yıldırım'dan Küçükkaya'ya eleştiri geldi

Binali Yıldırım'dan Küçükkaya'ya  eleştiri geldi

18 Haziran 2019 14:52

Binali Yıldırım, İsmail Küçükkaya ile CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'nun ortak canlı yayın öncesi görüşme iddiasına ilişkin olarak, "Yüz yüze buluşma gayriahlaki bir durumdur. Bu felakettir." dedi.


Nagehan Alçı'nın Habertürk ekranlarında Ekrem İmamoğlu ve İsmail Küçükkaya'nın görüştüğü yönünde iddiaları üzerine İmamoğlu ve Yıldırım'ın katıldığı ortak yayının moderatörü İsmail Küçükkaya canlı yayına telefonla bağlanarak açıklamada bulunmuştu. Küçükkaya, "Mahir Ünal ve Engin Altay ile görüşme gerçekleştirdim. Ekrem İmamoğlu ile 2-3 dakika görüştüm. Binali Yıldırım'ın danışmanları ile görüştüm" demişti. 

Yıldırım'ın gazetecilerin gündeme ilişkin olarak sorularına yanıt verdi.

"Rakibimizin danışmanlarıyla birlikte yapılacak programın moderatörüyle programdan önce bir araya gelmiş olması gayri ahlaki bir durum" diyen Yıldırım, "Bunun gizlenmesi ise felakettir" ifadesini kullandı.

Yıldırım'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

Madem bir yayın var beraber bir yayın var. İki aday var. Bir adayla görüşüp konuşulması, diğer adaydan bunun esirgenmesi, konuşulmamasının ne anlama geldiğini kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Bana Küçükkaya'dan yüz yüze görüşme talebi gelmedi. Önemli olan orada görüşülmesi, bana bir teklif gelmemesi ve bunun gizlenmesi açıkça bir eşitsizlik ve gayri ahlaki bir durumdur. Böyle bir görüşmeyi neden benimle ve kamuoyuyla paylaşmadınız? Bunun cevabını rakibimden bekliyorum.

İkincisi moderatör 2-3 dakika sürdü dedi bu görüşme için. Gerçekte ne kadar sürdü onun da cevabını bekliyorum.


ismail küçükkaya, binali yıldırım, ekrem imamoğlu
ÖNCEKİ Michel Platini gözaltına alındı SONRAKİ İYİ Parti'den Erdoğan'a özür tepkisi