• USD  32,50
  • EURO  34,78
  • BORSA  9.530,47
  • ALTIN  2.469,57
SON DAKİKA

Bülent Arınç'ı AKP'den ihracı istendi

Bülent Arınç'ı AKP'den ihracı istendi

08 Kasım 2019 12:44

KHK çıkışıyla gündeme gelen Bülent Arınç'ın hemşehrisi olan Bursalı gazeteci Tayyar Türkeş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrıda bulunarak "Reis, Bülent Arınç'ı partiden ihraç et." dedi.


Gazeteci yazar Tayyar Türkeş, "KHK faciadır" çıkışıyla gündem olan Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi Bülent Arınç hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek, "Reis, Bülent Arınç'ı partiden ihraç et" dedi.

Bülent Arınç'ın yaptığı açıklamalara her kesimden tepkiler gelmeye devam ediyor. Arınç'a tepki gösterenlerden biri de hemşehrisi olan Bursalı gazeteci Tayyar Türkeş oldu.

Tayyar Türkeş
"BU DURUM BİZİ RAHATSIZ EDİYOR"
Türkeş, "Çünkü o bize yakışmıyor. Biz onun söylemlerine katılmak zorunda değiliz. Biz sokakta böyle aşağılık bir durumla karşı karşıya kalmak zorunda değiliz. Götürsen Bülent Arınç'ı, evinin tapusunu alalım desen, evinin tapusunu size vermeye kalksa, hastaneden akli dengesi yerinde mi değil mi diye yaşı itibariyle rapor isterler. Adamın çıkıp FETÖ terör örgütü dosyalarına yön verecek şekilde açıklamalar yapıyor. Bu durum bizi rahatsız ediyor. İnşallah Tayyip Erdoğan sesimizi duyar, çünkü gönüllerimizin sesini duyması lazım" dedi.

ARINÇ NE DEMİŞTİ?
Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, KHK ile ilgili gündeme bomba gibi düşecek bir açıklama yapmıştı. "KHK bir faciadır" diyen Arınç, "Evime temizlik yapmaya gelen bir daire başkanı kadını gördükçe, eşi polislikten ihraç edilen bir kadını gördükçe ben yerin dibine geçiyorum" ifadelerini kullanmıştı.


bülent arınç, khk
ÖNCEKİ Rabia Naz davasında yeni gelişme! SONRAKİ Erdoğan: Mektubu Trump'a takdim edeceğim