• USD  32,38
  • EURO  35,02
  • BORSA  9.107,04
  • ALTIN  2.325,98
SON DAKİKA

Canan Güllü'ye Anlamlı Ödül:Uluslararası Cesur Kadın seçildi

Canan Güllü'ye Anlamlı Ödül:Uluslararası Cesur Kadın seçildi

05 Mart 2021 18:59

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından Uluslararası Cesur Kadınlar Ödülü’ne layık görüldü.


Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından Uluslararası Cesur Kadınlar Ödülü’ne layık görüldü.

Bu yıl 15'incisi verilecek olan Dışişleri Bakanı Uluslararası Cesur Kadınlar Ödülü 31 yıldır kadınların insan haklarından faydalanabilmeleri için kararlı çalışmalar yürüten Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü’ ye verildi. Canan Güllü kadınların yönetim, iş gücü ve eğitime katılımlarını artırmak için mücadele vermiş, toplumsal cinsiyet eşitliğinin kararlı bir savunucusu olmuştur. Kendisi aynı zamanda kadınlara karşı erkek şiddeti konusunda uzun yıllardır yasa yapım süreçlerinde çalışmalarda bulunmuştur.

CANAN GÜLLÜ KİMDİR?


2014 yılında TKDF Türkiye’de önleme ve müdahaleye yönelik çalışan ilk ve tek hat olan, günümüzde hala aktif “Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı”nı devir almış ve hattın başarılı bir şekilde ilerleyişini sağlamıştır. Canan Güllü bu hattın kuruluşundan itibaren hattın başarılı ve kararlı işleyişine emek vermiştir. Bunun yanında Güllü, 2012’de yürürlüğe giren ve özellikle son 2 yıl içerisinde hükümetin İstanbul Sözleşmesi olarak bilinen Avrupa Konseyi’nin kadınlara yönelik şiddetin ve ev içi şiddetin önlenmesi ve bunlarla mücadele edilmesine ilişkin sözleşmesini uygulama konusundaki eksikliklerine ilişkin eğitim ve hak savunma kampanyası başlatmıştır. Canan Güllü’nün aktivizm faaliyetleri, kamuoyunun sözleşme konusunda eğitim alması ve bazı politikacıların Türkiye’nin sözleşmeden çekilmesi yönündeki çağrılarını bastıracak şekilde toplumsal cinsiyete dayalı şiddetle mücadeleye olan ihtiyacın güçlendirilmesi açısından büyük bir önem taşımaktadır.

Bu Hattın Yerel Yönetimler ve Özel sektör iş birlikleri ile sahada zihniyet dönüşümYaratması adına Protokoller imzalanması için çalışmalar yapmaktadır.

Canan Güllü'nın TBMM'ye 2 yıl girişi yasaklanmış, Türkiye’yi 8 kez il bazında dolaşmış ,Mücadele Kazandırır diyerek yol yürümüştür


ÖNCEKİ Şehit Komutana Duygusal Veda SONRAKİ Fahrettin Koca’dan kritik İstanbul açıklaması...