• USD  32,56
  • EURO  34,94
  • BORSA  9.716,77
  • ALTIN  2.445,81
SON DAKİKA

Cem Uzan'ın suçladığı Abdüllatif Şener'den sert yanıt

Cem Uzan'ın suçladığı Abdüllatif Şener'den sert yanıt

02 Aralık 2019 16:46

CHP Konya Milletvekili,Abdüllatif Şener, Cem Uzan’ın, sosyal medya hesabından, “Uzan Ailesi'ne kurulan kumpasın sorumlusu hırsızlar Ali Babacan-Abdüllatif Şener" açıklamalarıyla ilgili Medyafaresi.com'a önemli açıklamalarda bulundu.


“Cumhurbaşkanı ile ilişkisi ona yönelik yatırımı bir umudu canlı tutmaya çalıştığı için midir? Yoksa bir anlaşmaya vardılar bu anlaşma çerçevesinde Türkiye’ye gelecek ve Türkiye’de görev yapacağının sinyali mi?”

Medyafaresi.com'dan Hülya Karabağlı'nın özel haberine göreCHP Konya Milletvekili, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Abdüllatif Şener, Türkiye’ye dönüş hazırlığında olduğu ve yeniden siyasete gireceği mesajlarıyla dikkat çeken Cem Uzan’ın, dün sosyal medya hesabından, “Uzan Ailesi'ne kurulan kumpasın sorumlusu hırsızlar Ali Babacan-Abdüllatif Şener" açıklamalarıyla ilgili Medyafaresi.com'a önemli açıklamalarda bulundu.

“Bana saldırarak Cumhurbaşkanına yatırım yapmaya çalışıyor ama o yatırım tarzı kendisini kurtarmaya yetmez” diyen Şener, “Hırsızın kim olduğunu kamuoyu biliyor onun için bunun üzerinde durmayacağım” sözleriyle  de Cem Uzan’ın ‘hırsızlar’ suçlamasına yanıt verdi.

Şener, “16 senedir benimle hiç konuşmayan Cem Uzan’ın aklına gelmişim, tüm bu çektiklerinden dolayı herhalde beni suçlar nitelikte ifadeler kullanıyor. Yani hırsızlar derken herhalde malımı mülküme el koydunuz bütçeleştirdiniz, Hazineleştirdiniz demek istiyor. Ama bu sürecin başında Başbakan Erdoğan ve Enerji Bakanı Hilmi Güler var” diye konuştu.

Cem Uzan’ın paylaşımlarıyla ilgili ayrıntılara dikkat çeken Abdüllatif Şener, “Cumhurbaşkanı ile ilişkisi ona yönelik yatırımı bir umudu canlı tutmaya çalıştığı için midir? Yoksa bir anlaşmaya vardılar bu anlaşma çerçevesinde Türkiye’ye gelecek ve Türkiye’de görev yapacağının sinyali mi o önemli önümüzdeki günlerde ortaya çıkar” açıklamasını yaptı.

Abdüllatif Şener, Medyafaresi.com'un Cem Uzan’ın paylaşımlarına ilişkin sorularına şu değerlendirmelerde bulundu:

“Hırsızlar derken herhalde malımı mülküme el koydunuz bütçeleştirdiniz, Hazineleştirdiniz demek istiyor”.

“Hırsızın kim olduğunu kamuoyu biliyor onun için bunun üzerinde durmayacağım. Biliyorsunuz,  onun şikayetçi olduğu konular 2003 yılında başlamıştı. Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) iktidara geldikten sonra ve Tayyip Erdoğan’ın Siirt’ten Bağımsız seçilerek başbakan oluşundan 3 ay sonra 2013 yılı Haziren ayında Cem Uzan’ın sahip olduğu barajlara Çukurova Elektrik ve Kepez Elektriğe el konuldu. Başta Berke Barajı olmak üzere buradaki bazı barajlar Enerji Bakanlığı’na devredildi.

Bu açıklamayı da o tarihte Enerji Bakanı Hilmi Güler yapmıştı. Bundan bir süre sonra da bir ay geçmeden BDDK İmar Bankası’nın bankacılık yapma ve mevduat toplama yetkisini iptal etti TMSF’ye devretti ve bütün mevduatların ödenmesine karar verdi. Bu iki olayda Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ile Cem Uzan arasındaki en temel problem haline dönmüştür daha sonra açılan davalar nedeniyle de kendisi Türkiye’de kalamamış ve yurt dışına çıkmıştır.

16 senedir yurtdışındadır ve son günlerde geleceğiyle ilgili bir takım rivayetler dolaşmaktadır. 16 senedir benimle hiç konuşmayan Cem Uzan’ın aklına gelmişim tüm bu çektiklerinden dolayı herhalde beni suçlar nitelikte ifadeler kullanıyor. Yani hırsızlar derken herhalde malımı mülküme el koydunuz bütçeleştirdiniz, Hazineleştirdiniz demek istiyor.

“Bu sürecin başında Başbakan Erdoğan ve Enerji Bakanı Hilmi Güler var”

Ama bu sürecin başında Başbakan Erdoğan ve Enerji Bakanı Hilmi Güler var. Son zamanlarda sürekli Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iltifat eden hatta yalvaran alttan alan üsluplarla yakarışları medyada gözüküyor, kendisi de servis yapıyor.

Şimdi bu son dönemde ise Hilmi Güler hakkında söylediği hiçbir şey yok, Cumhurbaşkanına övgülere devam ediyor ve bu arada Cumhurbaşkanı ile arasında ihtilaf olduğuna inandığı bazı isimlere de saldırıyor.  

“Cumhurbaşkanı ile ilişkisi, ona yönelik yatırımı, bir umudu canlı tutmaya çalıştığı için midir?”

Bir iş adamı açısından bu bir yatırım planlamasıdır. İş adamı olarak yatırımın nasıl yapılacağını benden iyi yapar. Bana saldırarak Cumhurbaşkanına yatırım yapmaya çalışıyor ama o yatırım tarzı kendisini kurtarmaya yetmez. Fakat burada çok iyi niyetli de düşünerek söylüyorum bunları, işin içinde bir  umut mu var  veya bir anlaşma mı var bu son derece önemli.

Cumhurbaşkanı ile ilişkisi ona yönelik  yatırımı bir umudu canlı tutmaya çalıştığı için midir? Yoksa bir anlaşmaya vardılar bu anlaşma çerçevesinde Türkiye’ye gelecek ve Türkiye’de görev yapacağının sinyali mi o önemli önümüzdeki günlerde ortaya çıkar.

Medyafaresi.com


cem uzan, genç parti, abdüllatif şener, tmsf, uzan grubu, uzan ailesi
ÖNCEKİ Demirtaş kalp krizi mi geçirdi? Sağlık durumu nasıl? SONRAKİ Bakan Selçuk: Avrupa ülkesini asgari ücret konusunda geride bıraktık