• USD  32,37
  • EURO  34,98
  • BORSA  9.090,56
  • ALTIN  2.325,54
SON DAKİKA

CHP: Azmettirici Süleyman Soylu'dur

CHP: Azmettirici Süleyman Soylu'dur

01 Mart 2021 15:22

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik linç girişimine ilişkin davanın ikinci duruşması Çubuk 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmayı takip eden CHP heyeti adliye önünde açıklama yaptı.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik linç girişimi davasını takip eden CHP Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, bağımsız ve tarafsız bir yargının olmadığını söylerken, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç da “Bu olayın en büyük azmettiricisi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dur. Biz bugün yargılananlar için de linç girişiminde bulunanlar için de bir gün adaletin lazım olduğunu en iyi bilenlerdeniz. Bunun için bu mücadelemiz devam edecektir ama bunun sorumlusu olanlar sadece içeride yargılananlar değildir” diye konuştu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik linç girişimine ilişkin davanın ikinci duruşması Çubuk 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmayı takip eden CHP heyeti adliye önünde açıklama yaptı.

"Bağımsız, tarafsız yargımız yok"
CHP Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek şunları söyledi:

“Bağımsız ve tarafsız bir yargımız yok. Çünkü artık hukuk devleti değiliz. Ülkemizin asıl sorunu, yargının bağımsız ve tarafsız olmaması ve yargının siyasallaşması. 83 milyonun can ve mal güvenliğinin, her şeyin güvencesi, demokrasinin güvencesi yargıdır ama bağımsız ve tarafsız bir yargıdır. İşte bunu kaybettik. Bağımsız ve tarafsız bir yargı olsa bu olayın arkasında planlayanlar, azmettirenler ortaya çıkar. Bu davalar ağır ceza mahkemesinde görülür. Bizler kararlıyız. Hiçbir haksız saldırı bize bir santim dahi geri adım attıramaz. Biz demokrasi ve adalet mücadelesi için her türlü bedeli ödemeye hazırız. İktidar olduktan sonra ilk yapacağımız iş bağımsız ve tarafsız yargıyı tesis etmektir.”

"En büyük azmettirici Soylu'dur"
CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç da şöyle konuştu:

“Bu olayın en büyük azmettiricisi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dur. Süleyman Soylu, halkı kin ve nefret duygularıyla hareket etme dürtüsüyle teşvik eden konuşmalar yapmıştır. Şehitler bu ülkenin şehitleridir ve biz tavrımızı her yerde net olarak ortaya koyduk. Ancak Süleyman Soylu, bunu siyasete alet etmiştir ve toplumu ayrıştırmaya yöneltmiştir. Çubuk olayından önce şöyle seslenmiştir: ‘CHP il başkanlarını şehit cenazelerine sokmayın.’ Oysaki bu ülkede şehitler varsa bunu engellemesi gereken kendisidir, bu ülkede anneler şehit evlatlarının cenazesini önlerinde görüyor ve feryatları yankılanıyorsa bunu engellemesi gereken kişinin provokatör bir davranış içinde olmaması gerekiyor. Peki failleri aynı şekilde davranıyor mu? Ellerinde iki tane makineli tüfekle basında, sosyal medyada, İçişleri Bakanı’na hitaben ‘vur de vuralım, öldür de öldürelim’ diyen kişi hakkında ne yapmıştır?


süleyman soylu, linç, kemal kılıçfaroğlu
ÖNCEKİ Zarardaki THY'nin Yöneticilerine lüks araç kiralanıyor SONRAKİ Şubat Ayı Anketinde MHP'ye Büyük Şok