• USD  32,44
  • EURO  34,74
  • BORSA  9.915,62
  • ALTIN  2.438,67
SON DAKİKA

CHP'li vekillerden Müyesser Yıldız'a ziyaret

CHP'li vekillerden Müyesser Yıldız'a ziyaret

26 Ekim 2020 17:41

CHP milletvekilleri Bülent Tezcan ile Süleyman Bülbül, tutuklu gazeteci Müyesser Yıldız’ı cezaevinde ziyaret etti.


CHP Parti Meclisi Üyesi Aydın Milletvekili Bülent Tezcan ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Sincan Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan gazeteci Müyesser Yıldız’ı ziyaret etti. Ziyaret sonrası açıklama yapan CHP’li vekiller, Müyesser Yıldız’ın tutukluluğu ve dava süreciyle ilgili bilgi verdi.

“MÜYESSER YILDIZ, ‘İDDİANAME DEĞİL, İNTİKAMNAME’ DİYOR”

Yıldız’ın sadece gazetecilik yapığını ve bu nedenle hapse atıldığını söyleyen Tezcan, 9 Kasım’da duruşma olduğunu anımsattı. Tezcan, “Mahkeme, Müyesser Yıldız’ı duruşmaya getirmeden SEGBİS yani internet üzerinden savunmasını alıp duruşma yapmak istiyormuş. Müyesser Hanım haklı olarak buna itiraz ediyor. Duruşmaya çıkmak ve yüz yüze savunma yapmak istiyor. Ceza yargılaması hukukunda yüz yüzelik esastır. Mahkeme de cezaevi de Ankara’da. Buna rağmen duruşma Müyesser Yıldız’dan kaçırılıyor. Bu savunma hakkının ihlalidir” dedi. Tezcan şöyle konuştu:

“Yıldız’ın hayatını didik didik etmişler, hiçbir şey bulamamışlar. MASAK’a bile sormuşlar. BankAsya’da parası var mı diye araştırmışlar. BankAsya yöneticilerini bir bir yükseltenler, buradan Yıldız’ı suçlama arayışına girmiş. Tabii ki hiçbir şey bulamamışlar. Bulamamaları doğal çünkü Müyesser Yıldız kendi deyimiyle yıllarca ‘servet değil okur biriktirmiş.’ Hiçbir şey bulamayınca hala erişime açık olan iki yazısını iddianameye dayanak yapmışlar.  Gerçek sebep tabii ki yazdıkları nedeniyle gözdağı, tehdit, intikam. Müyesser Yıldız buna ‘iddianame değil intikamname’ diyor. Delil diye koydukları yazılar Erdoğan’ın açıklamalarına dayanıyor. Gazetecileri susturmaya çalışacağınıza Erdoğan’ı susturun”

“ANAYASA AYAKLAR ALTINDA”

CHP’li Bülbül de AKP iktidarının baskı, tehdit, mobbing ve yargı yolu ile gazetecileri susturulmaya çalıştığını belirterek, “Müyesser Yıldız’ın içinde bulunduğu hukuksuz tutukluluk hali neredeyse 5 aydır devam ediyor. Yaşadığı bu ihlaller zinciri 9 Kasım'daki duruşmada artık son bulmalı. Kendisi bu yüzden duruşmaya bizzat katılmak ve ceza hukukumuzun gereklerinden olan ‘yüzyüze yargılama’ ilkesinin yerine getirilmesini istiyor” dedi. Bülbül sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu dosyada ne yazık ki şu ana kadar Anayasa ayaklar altına alınmıştır. Ne haber alma özgürlüğü ne basın özgürlüğü ne de adil yargılanma hakkı göz önünde bulundurulmuştur. Adil yargılanma hakkının daha fazla ihlal edilmemesi için duruşmaya bizzat katılma talebi değerlendirilmeli, pandemi ya da bir başka neden bahane olarak sunulmamalıdır. SEGBİS yöntemi ile doğru ve sağlıklı bir yargılama yapılamamaktadır. SEGBİS hukukun özüne ve ruhuna uygun değildir.”


tbmm, bülent tezcan, müyesser yıldız, sşncan
ÖNCEKİ Iphone tutkunları TBMM'ye başvurdu SONRAKİ Berat Albayrak doların yükselişine aldırmadı